Продължават да се увеличават жертвите на урагана "Флорънс", съобщи CNN.

...
Продължават да се увеличават жертвите на урагана "Флорънс", съобщи CNN.
Коментари Харесай

Жертвите на урагана Флорънс са вече 13, а над 20 хиляди души са евакуирани

Продължават да се усилват жертвите на урагана "Флорънс ", заяви CNN. Според последните данни, те към този момент са 13, измежду тях и бебе. Детето е било в кола с майка си и татко си, когато върху тях е паднало огромно дърво. Майката също е починала, а бащата е откаран в болница със сиреизони пострадвания.
Властите предизвестяват, че мощните ветрове и изобилните дъждове ще продължат и в неделя, което евентуално ще сложи още огромен брой хора в бедствено състояние. Съобщава се и за наводнени аграрни земи, унищожени посеви и годишна продукция. Щетите от бурята занапред ще се пресмятат, само че съгласно застрахователи ще са милиарди долари.Fox news заяви и за задържани мародери, които се възползват от празните след евакуацията къщи и магазини и са почнали да ги ограбват.
Няма данни за бедстващи или потърпевши български жители в регионите, където бушува ураганът "Флорънс ". Това оповестяват от спешния щаб, образуван в българското посолство във Вашингтон, който следи обстановката и може да окаже подпомагане на българските жители по източното крайбрежие на Съединени американски щати.
От Министерството на външните работи приканват българските жители в засегнатите региони да следват прецизно напътствията на локалните управляващи и представителите на Червения кръст.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР