Продължаващите трети ден поред въздушни удари срещу Източна Гута в

...
Продължаващите трети ден поред въздушни удари срещу Източна Гута в
Коментари Харесай

Ситуацията в Източна Гута излиза от контрол

Продължаващите трети ден подред въздушни удари против Източна Гута в Сирия доведоха броя на починалите цивилни до 200 и Организация на обединените нации предизвести, че обстановката в бунтовния анклав върви към „ излизане от надзор “, съобщи БГНЕС.

От неделя контролраният от бунтовниците анклав е подложен на бомбардировки, ракетен и артилерийски обстрел в явна подготовка на сирийските държавни войски за атака против обсадения район.

Сред убитите 194 цивилни има 57 деца, заяви Сирийски наблюдаващ на човешките права. Само в понеделник при бомбардировките починаха 127 цивилни.

Наямиращ се под контрола на бунтовниците от 2012 година, Източна Гута е последният следен от бунтовници регион край Дамаск и президентът Башар Асад явно има намерение да го превземе с наземна интервенция.

„ 19 февруари беше един от най-лошите дни, които сме имали в историята на тази рецесия “, сподели отпаднал от работа доктор в болница в Източна Гута.

В Източна Гута живеят към 400 000 души, които са обкръжени от държавни войски от 2013 година Храна, медикаменти и други неща от първа нужда е съвсем невероятно да бъдат открити.

Източна Гута е под контрола на две твърдолинейни джихадистки организации, които постоянно подлагат на обстрел с ракети и оръдия жилищните квартали в източен Дамаск.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР