Продължаващата съдебна ситуация, свързана с основателя на Binance Чанпен Джао,

...
Продължаващата съдебна ситуация, свързана с основателя на Binance Чанпен Джао,
Коментари Харесай

Бившият директор на Binance изправен пред 10 години затвор

Продължаващата правосъдна обстановка, обвързвана с създателя на Binance Чанпен Джао, закупи нова тенденция, като Министерството на правораздаването (МП) упорства за ограничение на пътуванията до произнасянето на присъдата и се застъпва за евентуален 10-годишен затвор.

Бившият чиновник на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) Джон Рийд Старк хвърлi светлина върху последните събития и евентуалното им влияние върху промишлеността на криптовалутите.

В неотдавнашно правосъдно досие, подадено късно в събота вечер, юристите на Министерството на правораздаването потвърдиха позицията си, като се застъпиха за ограничение на пребиваването на Джао в континенталната част на Съединените щати до произнасянето на присъдата и за възбрана да пътува до местоживеенето си в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Този отговор идва, откакто магистратският арбитър Брайън Цучида позволи на Джао да обитава в ОАЕ до две седмици преди произнасянето на присъдата. Министерството на правораздаването изрази изненадата си от решението на арбитър Цучида, като акцентира, че нормално обвинен от ранга на Джао, който се е признал за отговорен и е изправен пред евентуална присъда отнемане от независимост, би бил арестуван или най-малкото би му било неразрешено да напуща Съединени американски щати.

Освен това Министерството на правораздаването акцентира тесните връзки сред Джао и Binance, като повдигна обвиняване против него за нарушение на Закона за банковата загадка, което докара до съглашение за $4.3 милиарда за борсата – най-голямата глоба в историята на Министерството на финансите на Съединени американски щати и FinCEN.

Освен това Министерството на правораздаването твърди, че неналичието на връзки на Джао с Съединени американски щати, в комбиниране с пребиваването на фамилията му и благосъстоянието му в ОАЕ, съставляват действителен риск от бягство.

Правителството твърди, че неповторимият статут на Джао като жител на ОАЕ, добит посредством покана, може да попречва изгонването му назад в Съединени американски щати. Неотдавнашната правосъдна тъжба на държавното управление разкрива, че макар предстоящата присъда от 12-18 месеца, то може да се застъпи за законовия най-много от 10 години по време на произнасянето на присъдата на Чжао.

Изслушването за изговаряне на присъдата на създателя на Binance е планувано за 23 февруари 2024 година, макар че този график може да бъде изменен. Очаква се скоро да бъде взето решение от съда по отношение на опцията Джао да пътува до ОАЕ преди произнасянето на присъдата.

Тъй като правната сага продължава, окончателното решение на въпроса за Binance остава нестабилно. Предстои да разберем дали Министерството на правораздаването разполага с спомагателни тактики и дали инспекцията на Binance ще разкрие спомагателни закононарушения, които подлежат на наказателно гонене.

Понастоящем борсата минава през нов стадий след назначението на Ричард Тенг, умел експерт във финансовата екосистема, за правоприемник на създателя на Binance.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР