Продължаваме своето заседание. Тепърва започваме с детайлен анализ не само

...
Продължаваме своето заседание. Тепърва започваме с детайлен анализ не само
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Качеството на работата на правителството е незадоволително

„ Продължаваме своето съвещание. Тепърва започваме с подробен разбор освен на изборните резултати и това ще продължи и на следващия ден, когато ще заседава Изпълнителната комисия на ГЕРБ “, сподели председателката на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която излезе от съвещанието на партията на Бойко Борисов, с цел да внесе изясненост достигнали ли са до някакво решение по въпроса за бъдещето на сглобката и ще я изоставен. Тя разясни, че евентуално още часове ще разискват тематиката.

„ Утре ще бъдем в пленарна зала, тъй като сме виновни политици. Има законодателна част, която не търпи отсрочване. Ветото върху Закона за енергетиката е в седмичната стратегия, то би трябвало да се прегледа. Има и други тематики, които са включени в дневния ред на Народното събрание. Не се държим хлапашки, осъзнаваме своята отговорност, само че считаме, че и нашите сътрудници в некоалицията би трябвало да постъпват по същия метод “, сподели Десислава Атанасова.

Искаме единна позиция по няколко тематики – поддръжката, която дадохме за държавното управление, се основаваше на управническата и законодателната стратегия. В момента сме се съсредоточили в това дали се извършват всички записани задължения “, разяснява Десислава Атанасова.

„ Има браншове, в които има трайно несъблюдение на записаните цели в управническата стратегия. В идващите седмици ръководителите на комисиите в Народното събрание ще поканят съответните министри и там, където има закъснение, ще потърсим отговори за какво се случва това “, изясни тя.

„ Ако има тематика в групата – това не е дали ще има съдружно съглашение, или държанието на некоалиционния ни сътрудник по време на изборите. Ако има тематика в парламентарната група, това е по какъв начин работи държавното управление и до каква степен прави нещо. Ако има тематика, която ни вълнува, това е качеството на работа на държавното управление, което в задатък ще ви кажа, е незадоволително “, изясни Томислав Дончев.

„ Анализът демонстрира фрапантно несъблюдение на целите. Въпросът е има ли късмет това държавно управление да работи по-добре “, сподели още той.

В събота ще заседава и Националното заседание на ГЕРБ.

Преди дни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска национално заседание, на което да се реши дали да продължи поддръжката за държавното управление. Бойко Борисов настоя за съдружно съглашение с водещи цели, с цел да се подсигурява по-стабилното бъдеще на ръководещата „ сглобка “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР