Продължаваме промяната (ПП) ще влезе обратно в пленарната зала, за

...
Продължаваме промяната (ПП) ще влезе обратно в пленарната зала, за
Коментари Харесай

ПП ще се върне в пленарната зала в сряда, за да предложи временна комисия за изборните промени

" Продължаваме промяната " (ПП) ще влезе назад в пленарната зала, с цел да предложи сформирането на краткотрайна комисия за измененията в Изборния кодекс. Това разгласи съпредседателят на партията Кирил Петков в изявление пред Нова телевизия.

Петков добави, че комисията ще сложи за цел провеждането на " естествена полемика " за изборните промени, които ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се пробват да прокарат. Предложенията са тя да заседава най-малко един месец и в състава и да влязат специалисти и публичен съвет. По думите на Петков концепцията е, българските жители " да се убедят, че някой не желае да им открадне вота в тъмните часове на деня ".

" И тук ще бъде доста ясно и значимо по какъв начин те (ГЕРБ, Движение за права и свободи, БСП) ще реагират. Ако гласоподават против тази комисия и да няма естествен публичен спор по тематиката - това значи, че те бързат за избори. Те желаят просто да ги откраднат и не ги интересува нищо друго ", съобщи той.

В четвъртък на на парламентарната правна комисия ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, наричани още " хартиената коалиция ", безусловно пренаписаха Изборния кодекс. Предложените промени на процедура анулират машинното гласоподаване, трансформират изборните машини в принтери, връщат хартиената бюлетина и закриват многомандатния регион " Чужбина ".

Заради тези дейности " Продължаваме промяната " и " Демократична България " (ДБ) до момента в който измененията не бъдат оттеглени. Форсираните промени в Изборния кодекс.

Кирил Петков сподели, че гражданският митинг е посочил, че изборните промени не са значими единствено за хората в постройката, само че и за тези отвън нея. Той посочи и обстоятелството, че към този момент три следващи избори вотът се реализира посредством машини и хората са привикнали с това.

" Защо би трябвало, когато българите спят да се вземат решение най-важните въпроси по Изборния кодекс. При това сред 02:00 и 04:00 часа сутринта. Какво се пробват да прикриват? Кой прави сходно нещо? Обикновено, когато някой желае да открадне нещо. За мен това беше един опит за кражба на демократичния избор на българите ", уточни съпредседателят на Политическа партия по отношение на гласуваните промени в правната комисия.

Петков разяснява и идните локални избори следващата година. Според него би било рационално партията му да се сплоти с Демократична България и с други публични и партийни организации, " които изповядват нашите полезности ", и да излъчат общи претендент в някои градове. Той уточни, че е " безусловно наложително " да се излъчи един претендент за кмет на София с " Демократична България ".

" Бих се радвал този път София да има един претендент за всички хора, които изповядват демократичните полезности и които са срещу кражбите, срещу жълтите павета, пейките по 10 хиляди лева ", разяснява Петков.

Местните избори ще се проведат през 2023 година. Наскоро стана ясно, че т, откакто от ГЕРБ оповестиха, че Йорданка Фандъкова, която заема поста от 2009 година насам, няма да бъде издигната като техен претендент.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР