Продължаваме промяната (ПП) няма да участва в преговори за съставяне

...
Продължаваме промяната (ПП) няма да участва в преговори за съставяне
Коментари Харесай

Продължаваме промяната няма да разговоря с ГЕРБ за съставяне на кабинет

" Продължаваме промяната " (ПП) няма да взе участие в договаряния за сформиране на държавно управление с ГЕРБ, а ще бъде градивна съпротива. Това сподели съпредседателят на групировката Асен Василев на конференция в петък.

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов за диалози към всички партии. Досега само от " Български напредък " споделиха, че ще вземат участие в сходни договаряния.

" Няма да отидем на диалози с ГЕРБ за първия мандат ", сподели Асен Василев в петък.

" Ще бъдем градивна съпротива и няма да пречим на съставянето на кабинет ", добави той.

По думите му решението на партията е било взето единомислещо в четвъртък на съвещание на Националния съвет на групировката. То дава отговор на обещанието на Политическа партия отпреди изборите, че няма да влизат в " коалиция на кражбата ", сподели още Василев.

Той уточни, че дейностите на партията при приемане на втория мандат и разпределянето на третия ще станат ясни чак откакто това се случи и има общо решение на Националния съвет.

" Нашата формулировка на евроатлантическо държавно управление е евроатлантическо държавно управление без корупция ", сподели и другият съпредседател на Политическа партия Кирил Петков по адрес на предлагането на Бойко Борисов.

След като ГЕРБ завоюваха предварителните избори, те ще имат в новия парламент, а Политическа партия - 53. До изборите се стигна, откакто ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " ИТН " смъкнаха с избор на съмнение постоянния кабинет на Кирил Петков.

В петък някогашният министър председател изброи и предпочитаните политики, които Политическа партия е подготвена да поддържа и се надява да бъдат препоръчани. Те включват:
приемането на закон за антикорупционна комисия с проверяващи функции;въвеждане на механизъм за следствие на основния прокурор;увеличаване на минималната работна заплата от 1 януари на 860 лева.;увеличаване на пенсиите с 20%;таван за цената на тока за бизнеса от 250 лева на мегаватчас;таван за цената на газа от 300 лева на мегаватчас;нова формулировка за енергийна беднотия.
Лидерът на ГЕРБ Бойко обединенията в 48-ото Народно заседание да излъчат контактни групи без присъединяване на партийни водачи, които да договорят общи цели във връзка с позицията на България по отношение на Русия и войната в Украйна, влизането на България в еврозоната и правосъдната промяна.

" Демократична България ", Българска социалистическа партия и " Възраждане " към този момент да се коалират с ГЕРБ. В сряда от пресцентъра на Движение за права и свободи споделиха, че към момента няма партийно решение по въпроса. Единствената партия, която към този момент е изразила поддръжка, е " Български напредък ".

ГЕРБ завоюва предварителните парламентарни избори на 2 октомври, а Политическа партия останаха на втора позиция. След тях се подредиха Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Български напредък ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР