Продължаваме промяната няма да преговарят за ново правителство с няколко

...
Продължаваме промяната няма да преговарят за ново правителство с няколко
Коментари Харесай

Петков подчерта, че няма да преговаря с ИТН или Тошко Йорданов

" Продължаваме промяната " няма да договарят за ново държавно управление с " няколко индивида ". Това са Бойко Борисов, Делян Пеевски и Движение за права и свободи, Костадин Костадинов, Слави Трифонов, разгласи в ефира на БНР министър председателят Кирил Петков, чиято оставка се чака на следващия ден.

По-рано през днешния ден дясната ръка на Трифонов Тошко Йорданов съобщи, че Има Такъв Народ са подготвени да договарят за ново държавно управление с Политическа партия, само че единствено в случай че Петков не е министър председател.

" Тошко Йорданов не може да направи даже и една стъпка или едно изявление, без разрешението на Слави Трифонов. Така че и с него няма да можем да приказваме. Но сме подготвени да приказваме с всички други ", заключи Петков.

" Продължаваме промяната " се готвят да опитат освежен кабинет - без министрите на Има Такъв Народ - в границите на този парламент, само че кои лица съответно ще заместят хората на Слави още не е ясно, призна водачът на Политическа партия.

Два дни, откакто министър председателят загатна, че България въпреки всичко изпраща оръжия, които отиват в Украйна - през Полша, той през днешния ден акцентира, че се съблюдава решението на Народно събрание.

" Имаме износ към наши обичайни сътрудници - страни в Европейския съюз. Но подобен пряк трансфер България - Украйна - няма ", означи той.

Критичното изказване на президента Радев към него и кабинета му Петков оцени като " изненадващо и фрапиращо ", и акцентира еманципацията на Политическа партия от президента, назначил него и Василев като служебни министри предходната година.

" Последните ми остри реплики по отношение на президента бяха на следната база - когато имаш избор на съмнение и предложение, което пази българския интерес, когато в същия този ден като министър председател извършвам обещанието си да мине през Народното събрание, да застанеш с остра позиция против нас, макар че няма смисъл от това... възприятието беше - " този президент какво мисли в този миг, не вижда ли, че има политическа неустойчивост ", сподели министър председателят.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР