Продължаваме промяната настояват вътрешният министър Бойко Рашков да оглави Комисия

...
Продължаваме промяната настояват вътрешният министър Бойко Рашков да оглави Комисия
Коментари Харесай

ПП настояват Рашков да оглави КПКОНПИ, но ИТН отказали без обяснение -

" Продължаваме промяната " упорстват вътрешният министър Бойко Рашков да оглави Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. От " ИТН " са отказали, без да дадат пояснение.

Това заяви министър председателят Кирил Петков по време на в Българска телеграфна агенция във връзка новината, че водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов изтегля министрите си от кабинета и

" Казахме, че министър Рашков е индивидът, който би трябвало да оглави КПКОНПИ. И вместо да се бавим и да се чудим, да стартираме същинските следствия, които от дълго време бяхме дали обещание ", съобщи Кирил Петков.

Той изясни, че като отговор на настояването им от Има Такъв Народ са споделили: " Просто не сме съгласни! ", без да дадат никакво пояснение.

" Не били съгласни. Не били подготвени, трябвало още да се разиска - ето за какво няма да се разисква повече. Внасяме закона за КПКОНПИ още на следващия ден. Днес е денят на водоразделът - можете да сте от страната на корупцията и мафията, или да имате кардинална позиция за отчитане на всеки лев на жителите. В момента се стопира значимата битка против корупцията, когато имаме претендент като министър Рашков за началник на КПКОНПИ ", съобщи министър председателят Кирил Петков.

Той разясни, че не всички в Има Такъв Народ са на едно и също мнение:

" Въпреки това от Има Такъв Народ споделиха, че желаят да има в КПКОНПИ специфичен ръб от най-малко 4 индивида: всяка партия да има човек в него, и да се поставя несъгласие от всеки един, в случай че КПКОНПИ по някакъв метод проверява група хора, които от тяхна позиция да не са техните хора ", изясни министър председателят.

По думите му няма по какъв начин да има ефикасен инструмент в битката с корупцията, когато " някакъв ръб от хора споделя кой да бъде разследван ".

Кирил Петков е на мнение, че отводът на Има Такъв Народ Рашков да оглави КПКОНПИ демонстрира нежеланието им за битка с корупцията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР