Продължава тестването за коронавирус на персонала на видинската болница. Досега

...
Продължава тестването за коронавирус на персонала на видинската болница. Досега
Коментари Харесай

Тестовете продължават: 100 медици са изследвани за коронавирус във Видин

Продължава тестването за ковид на личния състав на видинската болница. Досега са взети към 100 проби, сподели прокуристът на лечебното заведение доктор Ивета Найденова.
"Около 100 проби са взети от личния състав, до края на седмицата ще приключим, ще са ясни резултатите, с цел да сме наясно по какъв начин ще продължи да работи болничното заведение. Надявам се всичко да е наред. Това с Отделението по неврология не мога да си обясня за какво се е получило. Това, което желая да кажа, е, че може би малко би трябвало да се успокоим. Все отново първите по-масови проучвания бяха в Отделението по пулмология, когато се откри първият пациент, не заради заболяване, а просто заради контактност, и досега нямаше връзка с това заболяване, за първи път се появи. Нямаше нито един от сътрудниците позитивен, тъй че уповавам се и нататък при проучванията другите сътрудници да нямат. "
Около 450 са работещите в лечебното заведение, които би трябвало да бъдат тествани за COVID-19. Масовото проучване стартира по решение на Областния краткотраен спешен щаб за оценка на риска, поради позитивните проби за COVID-19 на медицински експерти от болничното заведение във Видин. Към момента доказаните случаи в региона са 23, като 15 от тях са на медицински чиновници.
Д-р Найденова увери, че в болничното заведение са взети всички противоепидемични ограничения.
"Повече от толкоз няма по какъв начин да се засилят ограниченията. Затворени са всички входове, спрени са всички кафемашини. Колегите са оборудвани с безусловно всичко, което може да се употребява. Издадени са всички заповеди, би трябвало да си вършим изводите освен това състояние ", увери прокуристът на лечебното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР