Продължава търсенето на оцелели в Турция и Сирия след опустошителите

...
Продължава търсенето на оцелели в Турция и Сирия след опустошителите
Коментари Харесай

Броят на жертвите в Турция и Сирия надхвърли 19 300

Продължава търсенето на оживели в Турция и Сирия след опустошителите трусове. Загиналите в двете страни към този момент са над 19 300, съобщи Би Би Си. Роднини на хора, които са живеели в срутени здания, се причислиха към обезверените избавителни интервенции с кирки, лостове и даже с голи ръце.
Според някои от околните на хората в неизвестност на избавителните служби е лишило прекалено много време, с цел да реагират и с цел да има по-голям късмет да бъдат открити живи хора в руините. А бедстващите и останали без домове хора в потърпевшите райони молят за помощ - както за техника, по този начин и за храна.
„ Имаме потребност от булдозер, виждате в какво положение е тази постройка. Има бебета. Имам двама племенници тук и не съм сигурен дали са живи, или не, само че към момента има някаква вяра, тъй като къщата не е изцяло срутена ”, сподели Илкер, който живее в Хатай.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание избавителните работи да продължат, до момента в който " под руините не остане никой ".

Продължава търсенето на оживели под рухналите здания. Въпреки големия брой починали, не стопират и новините за избавени хора, а измежду тях има и доста деца. Все по-трудна е обстановката в Сирия, където огромна част от засегнатите от земетресението територии са под контрола на бунтовници.

Европейският съюз разгласи, че ще даде 6,5 милиона евро на Турция и Сирия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР