Продължава търсенето на двете български тийнейджърки от Rowling Meadows High

...
Продължава търсенето на двете български тийнейджърки от Rowling Meadows High
Коментари Харесай

Изчезналите българки избягали с гаджета от престъпна банда

Продължава търсенето на двете български тийнейджърки от Rowling Meadows High School. Натали на 16 и Велина на 18 години изчезнаха във вторник вечерта и няма връзка с мобилните им телефони.

Bg Voice заяви, че тийнейджърките са избягали от у дома с гаджета, принадлежащи към уличната гангстерска тайфа Latin Kings, която е най-старата и огромна латино незаконна тайфа по света.

Според отчет на ФБР за престъпната интензивност на бандата от 2012-та година, членовете на Latin Kings таргетират млади девойки, които са податливи на операция и са подготвени да избягат от у дома. В доста от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият отчет разказва и по какъв начин членовете на бандата вербуват девойките - постоянно в сиропиталища, бежански лагери, търговски центрове и гимназии.

Разследващите от полицейското ръководство в Арлингтън Хайтс не потвърдиха информацията за членове на бандата Latin Kings, само че споделиха, че казусът се проверява като бягство или изгубване. „ Нямаме причина да имаме вяра, че девойките са били отвлечени или нападнати " споделя сержант Буксинзки.

Почти несъмнено е обаче, че девойките са дружно. От дома на Натали Наскова, която е единствено на 16, липсват облекла, както и зелената й карта. По закон, в случай че тя бъде открита, ще бъде арестувана в най-близкото полицейско ръководство и родителите й ще бъдат призовани да си я вземат. Друг е казусът с Велина Шинтова обаче. Тъй като тя е на 18 години, полицията няма право да я задържи където и да е, в случай че наличието й не е обвързвано с осъществено закононарушение.

Същото се отнася и за всеки пълновръстен жител с девойките. „ Освен в случай че няма осъществено закононарушение, ние нямаме право да задържаме никой ", споделя сержант Букзински. Родителите на двете български девойки молят, в случай че някой има информация за тях, да се свърже неотложно с полицейския сектор в Арлингтън Хайтс. „ Правим всичко допустимо, с цел да ги открием " споделя сержант Буксинзки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР