Продължава подготовката на Израел за пълномащабна офанзива в ивицата Газа.

...
Продължава подготовката на Израел за пълномащабна офанзива в ивицата Газа.
Коментари Харесай

Как се подготвя Израел за пълномащабна офанзива в ивицата Газа?

Продължава подготовката на Израел за пълномащабна атака в линията Газа. Очаква се координирана офанзива по въздух, море и суша против анклава.

Според „ Ню Йорк таймс “ настъплението е било отсрочено, поради неподходящи метеорологични условия.

Облаци над анклава пречели на разследващите дронове

В Газа през днешния ден беше отворен нов кулоар за евакуация. Маршрутът през вътрешността на анклава беше безвреден от 10 ч. до 13 ч. през днешния ден. Призивът още веднъж беше по време на този прозорец жителите на Северна Газа да се изтеглят на юг.

Евакуират се най-гъсто обитаемоте елементи на анклава. В линията Газа живеят общо 2,3 млн. души. Най-гъсто обитаем е град Газа с почти 1,2 млн. души. Близо 800 000 живеят в южната част, която е до границата с Египет.
На граничния пункт Рафа се извиват дълги опашки от опитващи се да избягат хора.

„ В момента „ Хамас “ е в положение на хаос , защото ударите ни се усилват и вършим всичко допустимо, с цел да сме готови за евентуална сухопътна интервенция “, разяснява Питър Лернер, представител на израелските отбранителни сили.

„ Видях нашите прелестни бойци, които в този момент са на фронтовата линия, те знаят, че цялата нация е зад тях. „ Хамас “ мислеше, че ще бъдем унищожени. Ние сме тези, които ще унищожим „ Хамас “, съобщи министър председателят на Израел Бенамяни Нетаняху.

Войските на Израел се струпват към линията Газа

На осмият ден от спора жертвите от двете страни са над 3600 – 1300 в Израел и 2300 в линията Газа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР