Продължава окрупняването на пазара за телекомуникационни и ИТ услуги у

...
Продължава окрупняването на пазара за телекомуникационни и ИТ услуги у
Коментари Харесай

Нова сделка на телеком и ИТ пазара у нас


Продължава окрупняването на пазара за телекомуникационни и ИТ услуги у нас
(снимка: CC0 Public Domain)

С поредна договорка продължава консолидацията на пазара на телекомуникационни и ИТ услуги в България. Доставчикът CETIN България придобива софтуерните компании „ София Комюникейшънс ” ЕАД и „ Ракком ” АД, а по-рано няколко сходни покупко-продажби осъществя Виваком.

С придобиването CETIN България – снабдител на телекомуникационни и ИТ услуги върху инфраструктура, част от CETIN Group и PPF Group – уголемява екипа и обсега на услугите, които предлага на бизнеса.

„ Придобиването на компания с дълготраен опит и обичаи в обезпечаването на  съгласуваност е идната разумна стъпка в тактиката ни за развиване ”, съобщи Петър Мудринич, изпълнителен шеф на CETIN България.
още по тематиката
София Комюникейшънс разполага със лична оптична мрежа и е измежду водещите снабдители на оптични услуги в София и прилежащите ѝ региони, както и в телеком решенията за бизнеса. Ракком предлага интернет услуги на бизнес клиенти, употребявайки мрежата на София Комюникейшънс.

CETIN България е основана през юли 2020 година след прекачване на мрежовата инфраструктура на Теленор България в настрана сдружение.

Компанията има над 200 чиновници и предлага мобилни и закрепени услуги, разполага с два оптични кръга и лични дейта центрове в София и Пловдив. Местната мрежа е продължена посредством оптични транснационални връзки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР