Продължава обновяването на Градския парк в Разград. Днес заместник-кметът на

...
Продължава обновяването на Градския парк в Разград. Днес заместник-кметът на
Коментари Харесай

Бетонни саксии с пейка и голям стол за снимки поставиха в Градския парк

Продължава обновяването на Градския парк в Разград . Днес заместник-кметът на Общината Добрин Добрев участва на слагането по негова концепция на общо 8 детайла паркова мебел .

От двете страни на сцена „ Ронда “ има огромни бетонни саксии с пейки от типа „ Ин и ян “. Те са с диаметър 2,20 м. и тегло по над 1 звук. В едната част ще бъдат засадени от чиновниците на Оперативна програма „ Паркстрой “ с разноцветни храстови пълзящи типове растения, а другата е за сядане. Съоръжението бе конфигурирано благодарение на мотокар по този начин, че седналите на пейката хора да имат видимост към сцена „ Ронда “.

В началото на основната алея на парка бяха сложени 5 огромни саксии – една с кръгла форма, две ромбовидни и 2 правоъгълни. В тях също ще бъдат посадени разноцветни храстови пълзящи типове растения.

Осмата паркова мебел е огромен бял стол , подобаващ за фотоси измежду зеленината на Градския парк. Столът бе подложен до детската площадка в региона на Колодрума и незабавно провокира интереса на играещите си там деца.

От Община Разград напомнят, че обновяването на Градския парк е измежду уговорките на актуалното кметско управление и през актуалната година са планувани няколко типа действия в едно от обичаните места за отдих на разградчани.

В края на май завърши рехабилитацията на алейната мрежа на парка с дължина към 5 км , актуализирани бяха пейките и кошчетата за боклук, засадена нова цветна картина часовник против паметника на Христо Ботев, а до края на годината следва построяването и на две площадки в рамките на Градския парк – за стрийт фитнес и детска площадка. В момента тече социална поръчка за осъществяване на плана.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР