Продължава издирването на туристическата подводница Титан“, изчезнала по време на

...
Продължава издирването на туристическата подводница Титан“, изчезнала по време на
Коментари Харесай

Продължава търсенето на изчезналата подводница, остават само 24 часа кислород

Продължава издирването на туристическата подводница „ Титан “, изчезнала по време на гмуркане до останките на кораба „ Титаник “ в неделя. 
Вчера избавителен екип е чул „ звуци от почукване “, идващи от региона, в който изчезна подводницата. Търсенето обаче още веднъж не довело до резултат, оповестяват от американската брегова защита.
„ Канадският аероплан P-3 засече подводни звуци в зоната за търсене. Като резултат всички интервенции бяха преместени там с вярата да открием източника на тези звуци. За жал, без резултат. Ще проучваме данните от самолета по отношение на бъдещи избавителни проекти “, оповестиха от бреговата защита.
Звуците от почукване са били на 30-минутни шпации, оповестяват издирващите.
Остават по-малко от 24 часа, преди кислородът в апарата да бъде привършен. 
„ Времето е от значително значение. Когато е локализиран регионът, от който идват тези звуци, би трябвало незабавно да се изпратят екипи и роботи, които да разучат какво се случва. Не можем просто да чакаме да потвърдим, че там има нещо. Приемаме, че има и това е “, сподели океанографът и специалист по „ Титаник “ Дейвид Гало.
Междувременно в издирвателните интервенции желаят да се включат от компания за дълбоководно картографиране. Според тях могат значително да оказват помощ за ограничение на региона за търсене.
Припомняме, че подводницата „ Титан “ е на осемдневна експедиция до останките от „ Титаник “, проведена от OceanGate Expeditions. Малко след старта ѝ подводницата губи контакт с транспортния си транспортен съд.
На борда на плавателния съд има петима души. Един от тях е Стоктън Ръш, създател на компанията. Другите са английският предприемач Хамиш Хардинг, пакистанските милиардери Шахзада Даууд и сина му Сюлейман, както и френският водолаз Пол-Хенри Наржеолет.
Единият вид е подводницата да се е заклещила в подводен обект или в самия „ Титаник “ – нещо, което се е случвало и преди. По-опасният вид е в случай че корпусът на апарата е злепоставен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР