Продължава да расте броят на болните във Варна, но все

...
Продължава да расте броят на болните във Варна, но все
Коментари Харесай

Варна в предепидемична обстановка! Ще има ли грипна ваканция?


Продължава да пораства броят на болните във Варна, само че към момента морската столица е в предепидемична конюнктура. В петък, събота и неделя има завишение на случаите на грип и ОРЗ, само че на този стадий заболеваемостта във Варна е по-ниска от междинната за страната. По-високи са индикаторите във възрастовата група от 5 до 14 години. 

Това показа за Varna24.bg доктор Янка Драганова, шеф на дирекция " Надзор над заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия.

Въпреки настояването от страна на родители да бъде оповестена грипна почивка във Варна, експертите са безапелационни, че на този стадий това не се постанова. 

" На съвещанието на комисията за битка с грипа в края на предходната седмица участваха представители на всички институции и здравни заведения в града, които имат касателство. Всички бяха безапелационни, че няма предпоставки в този миг да бъдат разпускани децата, тъй като същинският пик на грипа се чака в края на месеца и тогава ще се наложи вземането на по-сериозни ограничения. Обичайно във Варна грипната вълна настава малко по-бавно по отношение на страната. ", изясни доктор Драганова. 

Припомняме и какво реши на съвещанието си комисията за битка с грипа към РЗИ-Варна:
Стриктно да се организира утринно здравно наблюдаване за недопускане на болни деца в детските заведения. 

Да се съблюдава непоколебим противоепидемичен режим. Да се заобикаля събиране на групи и осъществяване на общи мероприятия в детските заведения. 

Често проветряване. Ежедневно да се следи броя на отсъстващите възпитаници от образователните заведения заради заболяване от грип и ОРЗ, които да се оповестяват в РЗИ Варна. 

Областната оперативна комисия за управление, съгласуваност и надзор на битката с грип и ОРЗ има подготвеност за осъществяване на второ съвещание при утежняване на епидемиологичната конюнктура по повод заболяемостта от Грип и ОРЗ.

 
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР