Продължава анализът на свършеното от министерствата преди ротацията. Мария Габриел

...
Продължава анализът на свършеното от министерствата преди ротацията. Мария Габриел
Коментари Харесай

Некоалицията оценява свършеното досега, но въпросите за ротацията остават

Продължава анализът на свършеното от министерствата преди ротацията. Мария Габриел и Николай Денков към този момент имали задълбочена предства, разгласи през днешния ден вицепремиерът като посочи, че се прави оценка и на отрасловото й министерство.

На фона на появили се изказвания, че с изключение на министър председател, Мария Габриел може да остане и министър на външните работи, :

" Ние имаме съглашение, в което ясно е казано след ротацията кой какъв ще бъде. Външно министерство също ще бъде оценено. Анализираме в действителност всяко министерство. Аз бих се радвала да бъде доста ясно кое министерство каква работа е свършило. Имаме към този момент доста задълбочена визия ", сподели Мария Габриел - вицепремиер и министър на външните работи.

Докато анализът по министерства тече, водачът на ГЕРБ на няколко пъти приказва за корупция в спортното министерство.

" Да, корупцията беше видна, , няма по какъв начин да се отхвърли. В момента върви следствие и ние оказваме цялостна поддръжка на проверяващите органи ", сподели Димитър Илиев - министър на младежта и спорта.

Българска национална телевизия: Очаквате ли вие да бъдете един от заменените министри?

Димитър Илиев: В персонален проект не мога да кажа какво тъкмо чакам. Знам, че тези постове не са безконечни и никой не се е женил за такова място. Определено за мен не е самоцел. Но до момента в който съм тук и имам тази опция аз ще работя.

Илиев разяснява и дали ГЕРБ са желали да имат заместник-министър в спортното ведомство.

" Да, заместник-министър е пожелан, документите са импортирани в Министерски съвет. За страдание лицето, което подадоха, апропо аз извънредно доста почитам тази жена. Това е Гергана Брънзова - нейните документи не дават отговор на изискванията за позицията ".

По време на награждаване на най-хубавите родни спортисти министър председателят оцени отрасловия министър.

" Имате министър, който се грижи за вас, усеща се като един от вас поради неговия опит ", сподели Николай Денков.

А земеделските производители от разнообразни браншове желаят оставката на своя министър. Заедно с премиера и финансовия министър, той ще беседва с тях на следващия ден.

" Каквото и да се направи на следващия ден, каквото и да се реши, земеделците ще стачкуват. И аз бих застанал до техния митинг против затрудненията, които им предизвикват, зелените условия ги вършат нерентабилни на пазара и против желанието да бъдат атакувани от нелоялна конкуренция с дъмпингов импорт ".

Ще реализиран ли производителите единодушие с страната - следва да разберем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР