Аз бях поканен в експертна роля, ще видим каква е

...
Аз бях поканен в експертна роля, ще видим каква е
Коментари Харесай

Тагарев: Бях поканен в правителството в експертна роля, ще видим дали ще продължа

" Аз бях поканен в експертна роля, ще забележим каква е обстановката и дали ще продължа или не ". Това разяснява министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев във връзка договарянията за сформиране на държавно управление.

" Това не го разбирам доста с ротацията – за министър председател добре, обаче в браншове да се прави ротация за пръв път го чухме неотдавна и то импровизирано ".

През миналите 9 месеца кабинетът е постигнал растеж от 800 млн. лева в бюджета за защита, уточни той.

" Кабинетът сподели, че прави оценка действително обстановка в областта на сигурността и да се усилят разноските за защита, които да се влагат в предпочитани качества ".

Тодор Тагарев се надява да не се стигне до серия от служебни държавни управления както през последните две години.

" Желателно е да се стигне до кабинет, доста е значимо да се реализира едно схващане, с цел да продължим с постоянно държавно управление. Да продължим по значимите стъпки на правосъдната промяна, подсилване на отбранителните качества и интеграцията ни в НАТО и помощта за Украйна ".

Министерството на защитата има още запаси да оказва помощ на Украйна, сподели Тагарев.

" Ако има поддръжка от Народно събрание, може да бъде предоставена още помощ. Нашата политика, политиката на моя екип е - давайки помощ за Украйна, ние да търсим благоприятни условия за финансови обезщетения и да ускорим процеса по превъоръжаване на армията. Президентът Макрон сподели, наред с доста други държавни ръководители и това схващане към този момент в Европа доминира безусловно уверено – че ориста на Европа се взема решение на бойното поле в Украйна ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР