Продажбите през вчерашния Cyber Monday трябва да донесат рекордните 9,2

...
Продажбите през вчерашния Cyber Monday трябва да донесат рекордните 9,2
Коментари Харесай

Най-оборотният пазарен ден в САЩ донесе 9,2 милиарда долара продажби

Продажбите през вчерашния Cyber Monday би трябвало да донесат рекордните 9,2 милиарда $, надграждайки триумфа на Черния петък (Black Friday) за търговците на дребно в Съединени американски щати. Това демонстрират данни от последните оценки, написа Reuters.

Пазаруващите имаха близо един месец да избират измежду офертите, които търговците бяха пуснали в опит да завоюват допустимо най-вече по време на празничния сезон. Тази година сезонът е с 6 дни по-кратък поради късното отбелязване на Деня на благодарността.

Adobe Analytics предвижда, че 72,1 милиарда $ са изхарчени онлайн в границите на месеца, завършващ на 1 декември. От своя страна Cyber ​​Monday - който към този момент обичайно е най-големият ден за извършване на покупки в Съединени американски щати - означи 16,9% скок на продажбите на годишна база.

Adobe, която мери транзакции от 80 от най-големите 100 търговци на дребно в Съединени американски щати, в началото предвиждаше американците да похарчат 9,4 милиарда $, а по-късно понижи прогнозата си до 9,2 милиарда.
 Американците похарчиха онлайн $7,4 милиарда на Черния петък
Американците похарчиха онлайн $7,4 милиарда на Черния петък

Стойността на покупките през интернет пораства с 20%

Amazon и съперници като Target и Walmart наподобява бяха подготвени да се възползват от събитието, пишат създателите на организацията. Компаниите покачиха услугите за доставка, с цел да извършват онлайн поръчките по-бързо. Взимането на онлайн поръчки в магазин тази година също е ставало по-плавно, изясни президентът на консултантската компания Spieckerman Retail Карол Шпикерман.

По данни на 3 милиарда $ от прогнозните продажби ще бъдат от смарт телефони. А това е нов връх за Съединени американски щати.

Големите компании се оправиха добре, изпреварвайки дребния бизнес заради вложенията в мобилни приложения и други технологии, както и по-големите селекции от артикули и покупко-продажби, разяснява шефът на Adobe Digital Insights Тейлър Шрайнер.

По думите му обаче огромните компании към момента получават несъразмерен напредък по отношение на дребните.

По данни на Националната федерация за търговия на дребно в Съединени американски щати съвсем 69 милиона американци са търсели за преференциални покупко-продажби в мрежата в понеделник. Потребителите са пазарували всичко - от мобилни телефони до кухненски съдове, като Adobe прави оценка най-големи понижения при тв приемниците и компютрите.
 Продажбите на Alibaba на Деня на необвързаните се изстреляха до 25 милиарда $
Продажбите на Alibaba на Деня на необвързаните се изстреляха до 25 милиарда $

Това е растеж от 25% на годишна основа

Сред най-продаваните продукти са били играчки - кукли-изненади от кино лентата " Замръзналото кралство 2 " (Frozen), както и конзолата за игри на Switch на Nintendo.

Ерика Мейър - консуматор на обществената мрежа Twitter - засегна обаче един различен проблем, който занапред следва да се проучва. Тя написа: " #CyberMonday2019 - денят на годината, в който 85% от популацията на Съединени американски щати се преструва, че фактически работи. " И до момента в който продажбите в понеделник възлизат на над 9 милиарда, забавни биха били данните от статистика, показваща какви са загубите за стопанската система на Съединени американски щати през вчерашния ден.
 Черен петък 2019: Как да получите най-хубавите предложения?
Черен петък 2019: Как да получите най-хубавите предложения?

Вижте 5-те съвета на специалистите

Събитието обаче не мина и без митинги, които бяха сходни на тези предходния пазарен петък. Протестиращи се събраха на 5th Avenue, с цел да изкажат недоволството си непосредствено " под прозорците " на президента на най-големия онлайн търговец на дребно в света Amazon - Джеф Безос. Те се оповестиха против неприятното отношение на мегакомпанията към складовите служащи, както и против увеличаващите се нездравословни излъчвания, в резултат на устрема на компанията за по-бързи доставки. От своя страна Amazon упрекна синдикатите и протестиращите групи, че основават дезинформация и подправени вести.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР