Продажбите на новия iPhone 15 стартираха в България и според

...
Продажбите на новия iPhone 15 стартираха в България и според
Коментари Харесай

Журналист: Има 31% ръст при продажбите на новия iPhone 15 спрямо предишния модел

Продажбите на новия iPhone 15 стартираха в България и съгласно данните на единия телеком, който ще го предлага, поръчките са с 31% повече по отношение на миналогодишния модел. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria журналистът Юлиян Арнаудов. Основното пояснение на този растеж съгласно него е чисто ценово. Apple имат практиката през към година да усилват цените на premium моделите, а тази година не го направиха.
Над 90% от поръчките в този телеком са точно за premium моделите на компанията – т.е. за Pro и ProMax моделите. Друг фактор за високия интерес е 5G трансформацията – това е трето модел с 5G на Apple. Хората, които са с три генерации по-стари модели, които не поддържат 5G рано или късно би трябвало да преминат на нов модел. Третата причина е, че приблизително времето за замяна на един смарт телефон е малко над две години.
Компанията дълго време се противопоставяше на това да размени USB кабела си с Lightning конектор с USB-C главно поради това, че осъществяваше продажби на разнообразни аксесоари. Производителите обаче вършат ограничавания на зарядните – потребителите би трябвало да имат тяхно зарядно, с цел да може да използваш на най-много опциите за зареждане на батерията на устройството, сподели още Юлиян Арнаудов.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР