Продажбите на дребно в Германия нараснаха през февруари по-малко от

...
Продажбите на дребно в Германия нараснаха през февруари по-малко от
Коментари Харесай

Слабо нарастване на продажбите на дребно в Германия през февруари



Продажбите на дребно в Германия набъбнаха през февруари по-малко от предстоящото след техен стабилен спад през предходните два месеца, като по-слабите данни могат да се обяснят с продължаващия Covid локдаун в страната, при който забележителна част от обектите за търговия на дребно остават затворени от 16-и декември 2020 година насам.

Това демонстрират данни на формалната статистика Destatis, оповестени в четвъртък, като продължаващо стягане на противоепидемичните ограничения и през април допуска, че потребителската интензивност ще продължава да бъде слаба и при започване на второто тримесечие.

Продажбите на дребно се покачиха през февруари са пръв път от три месеца насам, само че с едвам 1,2%, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за техен по-силен отскок с 2,0%. Това едва покачване следва мощните спадове в търговията  на дребно през януари с 6,5% и с цели 9,1% през декември 2020 година

Спрямо февруари 2020 година, месец преди експлоадирането на коронавирусната пандемия в Германия, продажбите на дребно се намалиха през втория месец на 2021 година с 9,0% след спад с 9,3% на годишна база през януари и упования за по-скромно намаляване с 5 на 100.

Продажбите на дребно на хранителни артикули се намалиха през февруари с 1,6% по отношение на годината по-рано, до момента в който продажбите на нехранителни артикули означиха спад с цели 13,8 на 100.

Оборотът при търговията на дребно пък се сви през февруари 2021 година с 5,4% по отношение на година по-рано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР