Прочетете, за да научите как да се справите със тях Депресията

...
Прочетете, за да научите как да се справите със тях
Депресията
Коментари Харесай

Симптоми на депресия, за които никой не говори

Прочетете, с цел да научите по какъв начин да се справите със тях

Депресията не е лесна за дефиниране или попречване. Може да имате положителни съществени принадлежности и извънредно издръжливо отношение, само че от време на време избрани прекарвания и даже общественият ви подтекст могат да ви пречупят. Всъщност, съгласно данни на СЗО, съвсем 3,8 % от популацията би трябвало да се оправя с това психическо положение. Цифрите може даже да са по-високи, защото не всеки търси помощ и получава диагноза.

Освен това депресията към момента е неразбрана от обществото. Някои го свързват с липса на проактивност, уязвимост и погрешност. Наистина, нормално имаме непълна визия за това разстройство, свързвайки го единствено с горест и липса на сила.

Въпреки това, има избрани фактори признаци при депресията, които постоянно се подценяват. Нека ги разгледаме.

Хронична скука- един от скритите признаци на меланхолия

Симптомът на меланхолия, който постоянно се подценява, е хроничната досада. Естествено е да скучаете понякога. Всъщност този вид страст може да бъде потребна, защото ви подтиква да се измененията. За децата в действителност е належащо. Това е по този начин, тъй като детето, което се усеща отегчено, в последна сметка предизвиква своето сериозно мислене и умения за самодостатъчност.

Това положение обаче има мощно проблематична и патологична противоположна страна. Това е фактът, че хората, които страдат от хронична досада, имат по-висок риск да страдат от меланхолия. Те също по този начин рискуват да страдат от тревога и по-висок риск от развиване на зависимости към субстанции (алкохол, наркотици) или поведенчески зависимости, като хазарт.

Изследване, извършено от Alliant International University в Калифорния (САЩ), твърди, че скуката е неприятно възприятие на отмалялост, безпокойствие и възприятие на незадоволеност, което може да бъде извънредно нездравословно, когато стане хронично. Всъщност отегченият субект към този момент няма никакви тласъци в всекидневието си и стартира да се усеща откъснат от действителността. Това може да бъде проблематично.

Когато безнадежността срещне непрекъснатата досада

Какво се случва, когато към този момент не можете да се забавлявате с заниманията си? Какво се случва, когато също така чувствате, че няма нищо значимо за извършване? Може би сте незает и се чувствате разочаровани от това, че не получавате оферти за работа. Вече не се наслаждавате на нещата, които сте правили преди, в действителност не се интересувате от нищо. Не е мъчно да се признае, че този вид обстановка усилва риска от страдалчество от депресивно разстройство.

Но скуката сама по себе си няма да ви накара да страдате от психическо разстройство. Множество фактори се събират в депресията, като тъга, безизходност, негативност, виновност, бодърствуване, хранителни разстройства и други

Хроничната досада включва незаинтересованост, анхедония и абулия. Изпитвате липса на наслаждение, загуба на интерес и мотивация и възприятие на изтощение, когато става въпрос за осъществяване на каквато и да е задача. Това е дифузно и потискащо възприятие, при което чувствате, че животът ви е изцяло западнал.

Екзистенциална скука- един от скритите признаци на меланхолия: подозрение във вашата значителност в света

„ Какво върша тук? Каква е моята роля? Какво би трябвало да върша в този момент? “ Ако имате проблем с психологичното здраве, си задавате непрекъснати въпроси. Но тези въпроси са цялостни с отрова, тъй като ви разяждат и скапват още повече настроението ви. Освен това те усилват отчаянието ви.

Следователно хроничната или екзистенциалната досада постоянно би трябвало да се взема поради, когато става дума за меланхолия. Писателят и някогашен шеф на първичната здравна помощ в Чикагския университет (САЩ) Алекс Ликерман измисли този термин, определяйки го като неспособност да се откри нещо забавно в живота.

Ако не се наслаждавате на заниманията си и нищо не ви е забавно, в последна сметка се съмнявате в мястото и значимостта си в света. Мисленето по този метод значи алена линия, която в никакъв случай не би трябвало да пресичате, защото това е моментът, в който се сблъсквате с рисковата концепция, че животът ви няма смисъл.

Как да се оправим със тези признаци на меланхолия?

Симптомът на меланхолия, за който не приказваме доста, е по-голям, в сравнение с си мислим. „ Да скучаеш значи да целунеш гибелта “, сподели писателят Рамон Гомес де ла Серна. А през днешния ден младите от ден на ден скучаят. Новите технологии и обществените медии ги подлагат на положение на претоварване от тласъци, в което е в действителност елементарно да се почувствате претрупани, а също и апатични.

Постепенно техните действителности стопират да съдържат нови тласъци. Добавете към това несигурното бъдеще и това значи, че е по-вероятно да развият обезпокоително разстройство или меланхолия в даден миг. Ако сте в този сюжет, какво можете да извършите? След това ще разгледаме някои тактики.

Полезни тактики за излизане от това положение

  • Търсете поддръжка. Кажете на вашите другари, сътрудник или семейство по какъв начин се чувствате. Обяснете възприятията си на празнина и досада. Обяснете, че това не е нещо инцидентно, а непрекъснато чувство и се чувствате все по-зле.
  • Поискайте психическа поддръжка. Както към този момент обяснихме, хроничната досада се комбинира с повече променливи, които биха могли да подсказват меланхолия. Следователно приемането на диагноза и принадлежности за ръководство на протичащото се с вас е извънредно значимо.
  • Започнете нови действия и преформулирайте задачите си. Трябва да търсите нови тласъци. Това може да е в действителност мъчно, защото когато апатията ви завладее, е мъчно да намерите нови мотиватори. Въпреки това, нищо не е по-важно от активизирането и започването на нови задания. Така променяте прочувствения си фокус.
  • В умозаключение, в случай че стоите неподвижно и позволявате на възприятията на бездействие, отчаяние и непрекъсната досада да ви обхванат, няма да продължите напред. Това сподели, че има светлина в края на тунела. Уверете се, че говорите с някого и се оставете да ви оказват помощ. Бездната на разочарованието, която ви е хванала в капан, в последна сметка ще изчезне.

Инфо: The Symptom of Depression That Nobody Talks About (exploringyourmind.com)


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР