Проблемите във връзката след раждане могат да бъдат често срещани.

...
Проблемите във връзката след раждане могат да бъдат често срещани.
Коментари Харесай

Той не ме желае след като родих. Какво да правя?

Проблемите във връзката след раждане могат да бъдат постоянно срещани. Математически казано, има по-подходящи тематики, по които новите родители могат да спорят. Но какво се случва, в случай че започнете да се чувствате подценени от колегата си? Оказва се, че и това може да се случи.

" Животът с може да бъде време на голям преход и промяна и за двамата родители, защото те осъзнават новите си функции и идентичности ", споделя педагога Адриана Лозада. " Ако не е имало някакво равнище на подготовка за това какво включват тези функции – тъй че и двамата да сте на една страница, в случай че щете – тогава индивидът, който е родил, сигурно може да изпита възприятие на занемаряване, в случай че поема най-вече на грижите за бебето... до момента в който в това време се възвръща от бременност и раждане. "

Не е ненадейно да се почувствате претрупани, до момента в който се грижите за ново бебе. Моментите на боязън, безпокойствие и безсилие са съвсем обезпечени. И в случай че сте част от двойка, вашите прочувствени, умствени и физически положения могат евентуално да повлияят на партньорството. Мълчаливото таене на отрицателни усеща може единствено да утежни проблемите във връзката след раждане на бебе. Така че, до момента в който страстите, които човек може да изпита след раждането, са комплицирани, техните мотивации и аргументи са разнородни, връзката и разбирането сред сътрудниците са от решаващо значение, с цел да продължим напред дружно.

Какво предизвиква всички тези усеща?

" Нормално е да изпитате необятен набор от страсти след всеки огромен преход в живота, изключително раждането ", споделя психотерапевтът Ейми Морин. Хормоните могат да играят огромна роля в предизвикването на прочувствени талази, показа Американският лицей по акушерство и гинекология (ACOG). Естрогенът и прогестеронът, един път високи по време на бременност, понижават след раждането, както и хормоните на щитовидната жлеза.

Една травматична бременност или раждане може да затрудни продължаването напред. Обработката на събития – и разискването им с вашия сътрудник, приближен другар или терапевт – може да помогне за справяне с болката и да насърчи изцелението.
 2376295
Помислете също по този начин, че действителността на връщането вкъщи на ново малко дребосъче, изцяло подвластно от другите за оцеляване, може да натежи доста. Тази липса на поддръжка може да способства за възприятие на безпокойствие и боязън след раждането на бебето.

Защо се усещам подценен от колегата си тъкмо в този момент?

В дните или седмиците след раждането " някои дами може да изпитат възмущение, дружно със стрес и изолираност, до момента в който се приспособяват към майчинството ", споделя Озбърн. " Едно скорошно изследване в Австралия откри, че над една трета от дамите оповестяват за незадоволеност от връзката си през годината след раждането. Въпреки че това изследване е направено при здрави дами, ние също знаем, че сходни усеща се усилват при дами, страдащи от следродилна меланхолия.

Ако някой е диагностициран със следродилна меланхолия след раждането, положението може да окаже въздействие върху възприятието на неуважение или възмущение.

Как мога да се свържа още веднъж с колегата си, откакто имам бебе?

Първо, пробвайте се да не омаловажавате възприятията или прекарванията си. Обръщането към това, което чувствате, и търсенето на помощ е здравословно за вас и всички към вас.

И макар че може да е изкушаващо да опаковате възприятията си и да извършите всичко допустимо да ги игнорирате, недейте. " Потискането на страстите единствено ги прави по-силни. Майка, която се пробва да се преструва, че е добре, или такава, която се пробва да пренебрегва болката си, може да стартира да се усеща по-зле. Така че ангажирайте колегата си в диалози, които първоначално може да наподобяват сложни. " Ясните упования, желанието за работа в екип и откритата връзка са основни детайли за уравновесен след раждане ", споделя Лозада.

Как да оповестя на колегата си, че се усещам подценена?

Добра първа стъпка, споделя Лозада, може да бъде " провеждането на спокоен диалог в миг, в който нито един човек не се задейства ". Когато обяснявате възприятията си, пробвайте да употребявате изказвания " Аз ", които могат да оказват помощ на колегата ви да се почувства по-малко борбен или в отбранителна позиция.
 2376297
Например, " Да кажете " Трудно ми е да се оправя с прането " ще бъде доста по-ефективно от " Ти в никакъв случай не правиш нищо тук ", споделя Морин. " Имайте поради, че сътрудникът ви не може да спори с страстите ви. Когато казвате неща като " Уморен съм " или " Разочарован съм ", вашият сътрудник не може да го отхвърли. Понякога обвиняването може да бъде контрапродуктивно.

 

В допълнение към шерването на възприятията ви можете да споделите какво може да ви е належащо, с цел да продължите напред. " Бъдете съответни, като кажете нещо като " Би било в действителност потребно, в случай че можете да измиете чиниите след вечеря " или " Ще понижи напрежението ми доста, в случай че мога да поспя довечера и ще съм признателен, в случай че можете да станете с бебето ", споделя Морин. Ако започнете да виждате промени и старания, полагани от вашия сътрудник, с цел да отговори на вашите потребности, помислете дали да не споделите своята признателност. " Това може да ускори държанието, което желаете да виждате по-често ", споделя Морин.

Повторно свързване след раждане на бебе: Ще се подобрят ли нещата?

Изправени пред ежедневните действителности на ново обикновено и вълнуващи страсти, всички връзки са длъжни да изпитат прочут стрес. " Понякога сътрудникът може да се усеща по този начин, като че ли не знае какво може да направи ", споделя Лозада. Насърчаване на сътрудник да предложи просто " Как мога най-добре да ви поддържа? " един път дневно може да направи огромна разлика, споделя Лозада. И да бъдем откровени един с различен е основата на тази ефикасна, градивна връзка. " Опитът да се дефинира кое би било най-въздействащо изисква почтен диалог сред двойката, само че персонално за мен крайното деяние би било да поема отговорност за част от психическото натоварване на грижите за новороденото и ръководството на семейството ", споделя Лозада.
 2376294
" Под това имам поради поемането на отговорността, да вземем за пример, да се обадите, с цел да координирате срещата с педиатъра, да го поставите в календара, и да бъдеш този, който дава отговор за това, че чантата за пелени е добре заредена, бебето е облечено, всеки има закуски и вода и ги доставя в точния момент. Бонус точки, в случай че това разрешава на колегата им да вземе душ, без да се тормози за бебето.

Каквито и промени да решите да извършите вие ​​и вашият сътрудник, дръжте линиите за връзка необятно отворени. " Продължавайте да се регистрирате, с цел да говорите по какъв начин се справяте ", споделя Морин. " Опишете възприятията си и стъпките, които предприемате, с цел да се справите с тях. Бъдете отворени да казвате на колегата си от какво се нуждаете непрекъснато. И се пробвайте да се подкрепяте един различен - душевен, прочувствено и на практика - на всяка стъпка от пътя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР