Проблемът става много голям и излиза извън системата на здравеопазването.

...
Проблемът става много голям и излиза извън системата на здравеопазването.
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: Агресията излиза извън системата на здравеопазването

Проблемът става доста огромен и излиза отвън системата на опазването на здравето. Първият проблем е, че на лекаря, който дежури на работната си място, не се отдава нужното значение той да бъде в кондиция и в естествени условия да реализира работата си.
Това, уточни доктор Николай Брънзалов – член на УС на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари и зам.-председател на БЛС пред бТВ във връзка зачестилите случаи на експанзия над медици.

„ Много дълго време е наслагвано в съзнанието на българина, че здравната помощ е безвъзмездна и че докторът е задължен “, разяснява доктор Николай Брънзалов.

Постоянно приказваме за отговорности на лекарите, за работно време, бърза реакция и по този начин нататък. Никой обаче не приказва какви са отговорностите на пациентите, означи той.

Според него този развой е двустранен, с цел да се реализира вярно би трябвало да има първо доверие сред двете страни. Не може да има доверие при експанзия, безапелационен е лекарят.

„ В НРД е упоменато, че можем да отхвърляме помощ. Това не е казус в България. Най-консервативната страна в Европа – Англия, от дълго време е въвела правилото, че когато пациентът е нападателен по отношение на лекаря, се дава сама незабавна помощ – никакви спомагателни прегледи “, разясни зам.-председателят на БЛС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР