Проблемът с трафика в Сингапур е стигнал критичната си точка.

...
Проблемът с трафика в Сингапур е стигнал критичната си точка.
Коментари Харесай

Трафикът стигна критичната си точка! Сингапур забрани купуването на нови автомобили

Проблемът с трафика в Сингапур е стигнал сериозната си точка. Суверенният град се простира на повърхност по-малка от тази на Ню Йорк и в него живеят 5,6 млн. души. Тъй като той е извънредно добре финансово развъртян, жителите му могат да си разрешат покупката на автомобил, въпреки това наслаждение да е извънредно скъпо: автомобилът в Сингапур коства няколко пъти над цената на същия в други краища на света.

Това е мярка, подхваната преди години от управляващите за ограничение на автопарка в града, само че тя не сработва. Проблемът на Сингапур се крие в това, че той не може да се разраства, защото е ситуиран на остров, а 12% от площта му към този момент е заета от пътна инфраструктура. Така, откакто галактическите цени на новите коли не можаха да спрат жителите да купуват, управляващите подхващат фрапантен ход.

До момента всеки искащ да купи нова кола в Сингапур, първо е трябвало да получи позволение от държавното управление. А приемането на такова не е по никакъв начин елементарно, защото досега бе позволено автопаркът да се разраства с 0,25% на година (спрямо броя на колите към края на 2016 г.).

Е, от февруари 2018 година този % ще е 0. Нови коли в Сингапур няма да може да бъдат закупени до 2020 година, когато това решение ще бъде преразгледано, предава Vesti.

Подобна възбрана не значи, че управляващите желаят да лимитират подвижността на хората, в противен случай. Те вършат всичко допустимо да я подобрят. С 1 милиарда $ те са подобрили автобусните връзки в града. В идващите пет години държавното управление ще продължи с капиталовата си политика, равняваща се на 20 милиарда, обвързвана с развиване на нови метрото станции и лъчове. 4 милиарда ще дадат за възобновяване и рационализация на съществуващата мрежа, други 4 милиарда ще отидат за автобусен превоз, който да бъде предостъпен на подизпълнители. За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК. Там чакаме и вашите мнения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР