Проблемът с Nexo е само един – допуска се да

...
Проблемът с Nexo е само един – допуска се да
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Проблемът с Nexo е само един - допусна се купуване на цели партии

Проблемът с " Nexo " е единствено един – позволява се да се заобикаля Законът за финансиране на политическите партии. Допуска се пазаруване на цели партии, посредством финансиране от богати компании. Това съобщи някогашният финансов министър и член на ГЕРБ Владислав Горанов в предаването " Лице в лице " по bTV.
 
По думите му би трябвало да се ревизира дали чиновниците на компанията не са получавали средствата регулярно към своите хонорари преди да ги дарят или са били бонуси, предоставяни от техните компании с съответна цел. " Няма подозрение, че съгласно Съединени американски щати активността, която са правили е противозаконна и по тази причина бяха санкционирани. Проблемът е в регулацията. Едва, когато я има, хората ще бъдат по-защитени от измами ", изясни той.
 
Във връзка с риска пред Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), Горанов съобщи: " Когато бягаш самичък е най-лесно да излезеш втори. Ситуацията с ПВУ, направен от служебния кабинет, вкара вътре доста условия, които не са били изискани от Европа. Освен това би трябвало да се одобри закон, който опонира на различен или на Конституцията. Хубаво е да се види качеството и тайминга на препоръчаните законопроекти ", съобщи той.
 
Той акцентира, че е наивно изпълнителната власт да се съпоставя с специалистите в министерствата, които изготвят законопроектите.
 
Владислав Горанов уточни, че тематиката със Шенген стои пред нас в едно и също състояние от 10 години. " Това, че следващ общественик се провали в дипломатическите старания да убеди Австрия и Холандия да бъдем признати, демонстрира, че имаме още какво да създадем в дипломацията. Аз бих се тормозил от обстановката с миграцията. Проблемите в тази сфера не понижават, а нарастват ".
 
" Ако има ясна формула какво да се направи във върховенството на правото – ще го осъществим, в случай че казусът е в Иван Гешев – да го сменим. До тук не видяхме нито една формула, която да удовлетворява, тези които желаят да създадат качествена правосъдна промяна. Ние в ГЕРБ доста добре знаем какво да се направи, с цел да се реализира правосъдната промяна и сме правили редица оферти в тази посока ", напомни Горанов.
 
" Винаги съм бил срещу заклинанията в политиката. Няма диалог за коалиция с Българска социалистическа партия. Без заклинания в политиката, обаче мъчно ще се направи държавно управление в идващия парламент ", акцентира някогашният финансов министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР