Проблемът с набавянето на резервни части за българските хеликоптери е

...
Проблемът с набавянето на резервни части за българските хеликоптери е
Коментари Харесай

Заков: Бързо трябва да освободим армията от руската зависимост -

Проблемът с набирането на аварийни елементи за българските хеликоптери е по-страшен от опасността Русия да отнеме лицензите на авиоремонтните ни фабрики. Това съобщи министърът на защитата в оставка Драгомир Заков в утринния блок на Нова телевизия.

По думите му обаче той не е причина да приземим военната си техника.

„ Основният източник са Русия, Украйна и Беларус, само че сега и трите страни няма по какъв начин да бъдат източник на сходни аварийни елементи. Има и други разновидности, несъмнено, само че доста по-трудно се намират. При всички положения би трябвало да търсим бърза рационализация и освобождение от сходна взаимозависимост ”, безапелационен бе Заков.

Той разяснява и тематиката дали би останал министър в идващ кабинет, в случай че подобен успее да се образува.

„ Аз съм приел съответен ангажимент към Кирил Петков, тъй че в случай че пристигна сходна оферта от „ Продължаваме Промяната ” да се разчита на моята експертиза и на моя опит, за какво да не приема ”, сподели той. 

Заков добави, че има доста несвършена работа в отрасловото му министерство и с наслада би я довършил.

„ Тук ще приказваме явно за коалиция. В една коалиция постоянно би трябвало да се търси консенсус. Това беше една от аргументите предходната коалиция да не работи толкоз добре, изключително в последните няколко седмици и месеци. Мисля, че това е доста добре теоретичен урок. Очевидно бъдещето на българския политически набор е в обединения и ние би трябвало да се научим на съдружна просвета - по какъв начин се гради консенсус и по какъв начин се пазят главните цели на България ”, счита министърът в оставка.

На въпроса дали би трябвало да се направи опит да се образува кабинет непременно, или е по-добре да се отиде на нови избори, Заков отговори, че съгласно него не е добре за държавността и институционалността в страната ни да няма настоящ парламент.

Министърът на защитата в оставка съобщи във връзка с падналия аероплан в Гърция, че той явно е пренасял муниции от Сърбия към страна в Азия. Такива полети обаче се направлявали от цивилните управляващи в страните, а не от министерствата на защитата, акцентира той, макар че разрешенията се издавали на дипломатическо равнище.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР