Проблемът с детските заведение в столицата стана хроничен, без изглед

...
Проблемът с детските заведение в столицата стана хроничен, без изглед
Коментари Харесай

Борис Цветков: Не е вярно твърдението на Борисов, че в София се строят около 60 детски градини

Проблемът с детските заведение в столицата стана продължителен, без аспект скоро да се реши, безапелационен е ръководителят на районен съд на Българска социалистическа партия - Искър

Дефицитът тук-там в детските градини се трансформира в продължителен проблем на София, без изгледи за скорошното му решение. Това съобщи Борис Цветков, ръководител на районен съд на Българска социалистическа партия - Искър и член на Дискусионния клуб за обществена локална политика (ДКСМП), във връзка изявление на Бойко Борисов, че в столицата се строят към 60 нови детски заведения.

„ Не единствено не се строят, само че и не са издигнати за целият над 10-годишен интервал, в който той и Йорданка Фандъкова ръководят столицата и страната. Тази цифра се опровергава и от кмета на София, която дефинира броят на строящите и ремонтиращите се нови детски ясли и градини на общо 17, а не 50-60, както твърди Борисов ", изясни той.

Цветков упорства да се сътвори работещ механизъм с присъединяване на родители и наставнически организации, който да подсигурява, че за всяко родено и записано в столицата дете ще бъде обезпечено място в ясла или градина.

Социалистът за следващ път прикани Столичната община да стартира неотложно строителството на 60 нови забавачки. Той предлага и да се освободят здания и дворове на детски заведения, заети от външни държавни или частни структури.

По думите на Цветков обезщетенията не са цел, а краткотрайно решение. Той напомни, че тази година отвън детските ясли и градини остават 12 500 деца. „ Около 6 800 от тях са без места в ясли и нямат право на отплата. А от неприетите 5 700 деца в детски градини в София единствено под 500 деца ще получат обезщетение и то с огромно забавяне и с доста бюрократични и административни компликации и спънки ", сподели ръководителят на районен съд на Българска социалистическа партия - Искър.

„ Затова ще внесем в Народното събрание и промени, гарантиращи погашение на обезщетения на неприетите деца в общински и държавни детски ясли. Трябва да отпаднат и административните компликации и условия към родителите на неприетите малчугани в забавачките ", безапелационен е Борис Цветков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР