Проблемът е, че има празници и мерките се отслабват, а

...
Проблемът е, че има празници и мерките се отслабват, а
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Отслабят ли се мерките по Великден, COVID-19 си поема дъх

Проблемът е, че има празници и ограниченията се отслабват, а отслабят ли се, вирусът поема въздух и това се вижда. Какво е станало по Великден, ще забележим в края на месеца. Това сподели пред БНР проф. Николай Витанов от Института по механика при Българска академия на науките.
По думите му положителната вест е, че епидемията се задъхва в резултат на ограниченията и от нас зависи дали ще ѝ позволим да си поеме мирис:

" Ако ѝ позволим да го направи, тя ще го направи, не би трябвало да се съмняваме. Ако не ѝ позволим да го направи, след известно време тръгваме надолу. Няма да чакаме и месец, доста по-рано ще тръгнем надолу ".

Проф. Витанов разяснява, че в този момент се виждат резултатите от хубавото време при започване на април: " Тогава сме отпуснали хватката и епидемията си е поела мирис. От 10 до 14 дни по-късно се вижда ".

Според професора епидемията към момента не е излязла от близкото обграждане на инфектираните, по тази причина числата са към момента ниски.

Той изрази отчаяние от това, което вижда по улиците на София - хора без маски и нарушение на дистанцията, " по този начин основават удобни условия за епидемията и тя диша ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР