Проблемът е, че има дълъг период от около 40 минути,

...
Проблемът е, че има дълъг период от около 40 минути,
Коментари Харесай

Е-гривната на Васил Михайлов не излъчвала сигнал около 40 минути

Проблемът е, че има дълъг интервал от към 40 минути, когато електронната гривна не е излъчвала сигнал, само че какви са аргументите занапред се открива. Това съобщи служебният правосъден министър Крум Зарков пред публицисти в отговор на въпрос за какво упрекнатият прокурорски наследник Васил Михайлов е нарушил наложената му мярка за неотклонение " домакински арест ". Коментарът си той направи, откакто бе изслушан в Комисията по правни въпроси.

Зарков изясни, че гривната е сложена тогава, когато е било казано. Направен е оглед дали подхожда домашния арест за слагане на гривната, сложена е и е следено за другите отклонения, които гривната е давала, посочи той.

Установява се дали всички чиновници, които е трябвало да го следят, са работили съответно. Всичко е предоставено на способените органи, които са подхванали дейности за смяна на мярката за неотклонение " домакински арест ", само че дали подобен митинг ще бъде изработен или не, е от компетенциите на прокуратурата.

Този, който е позволил нарушаване, ще понесе своята отговорност, увери служебният правосъден министър.

Запитан за какво се е наложило Главна дирекция " Съдебна защита " да посети дома на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Зарков изясни, че въпросът към този момент бил обяснен - " Съдебна защита " е била там по правосъдно предписание, с цел да връчи бумаги, свързани с частна тъжба на Нинова против Явор Дачков. По предписание на съда книжата трябвало да бъдат връчени на двете страни, с цел да могат вероятно, в случай че преценяват, да се възползват от правото си да апелират.

Той добави, че съдът е разпоредил на Главна дирекция " Съдебна защита " да посети Нинова.

Пред депутатите в комисия Зарков съобщи, че в Министерство на правосъдието няма огромни разтърсвания със заплатите в ГДИН и ГДО

Има напрежение и постоянно ще има напрежение със заплатите на чиновниците на Главна дирекция " Изтърпяване на наказванията " (ГДИН) и Главна дирекция " Охрана " (ГДО), сподели служебният правосъден министър. Вече е оповестена една дълго чакана разпоредба, която дефинира методите, по които се изплащат спомагателни хонорари за реализирани резултати. Преразгледани са и разнообразни проекти за оптимизация. Прави се оптималното в посока увеличение на заплатите на чиновниците на ГДИН и ГДО, увери Зарков.

Той обаче не счита, че има огромни разтърсвания или по-големи от естественото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР