Проблем с изпращането на SMS за синя и зелена зона

...
Проблем с изпращането на SMS за синя и зелена зона
Коментари Харесай

Аларма: Проблем с есемесите за платено паркиране в София

Проблем с изпращането на SMS за синя и зелена зона в София. За това алармират десетки столичани. Причината някои от клиентите да не могат да изпращат известия за платено паркиране мобилните оператори изясняват с най-новата версия на операционната система за смарт телефон Аndroid 12.

Поне два пъти седмично на Станислава й се постанова да паркира в центъра на София. От скоро обаче, с цел да заплати за зона SMS -ът с номера на колата се оказва, че не може да бъде изпратен.

Получава се неточност 28, каквото и да значи това. Пробвах още веднъж, само че резултатът е същият”, споделя Станислава Цветкова.

Мобилните оператори обясниха казуса с новата версия на Аndroid и приложението на Гугъл за SMS -и.

„ Клиентите изпращат SMS на къс номер 1302, а приложението автоматизирано прибавя +359 пред късия номер и по този начин се пробва да изпрати SMS до номер +359 1302. Всъщност подобен номер не съществува и SMS -ът остава като неизпратен, респективно те не заплащат за услугата”, изясни Любомир Малоселски, шеф „ Продукти и услуги” към един от мобилните оператори.

От А1 настояват, че техните клиенти към този момент нямат проблем с изпращането на SMS -и. В най-скоро време се чака казусът да бъде позволен и за клиентите на Виваком и Теленор, твърдят от телекомите.

„ С тази чат функционалност на SMS приложението вашето текстово известие първо се получава от Гугъл, обработва се и чак тогава се обработва от мобилния оператор. Най-лесното позволение на проблема е да влязат в настройките на своето SMS приложение и да отметнат това, че не желаят то да бъде под формата на чат приложение”, разяснява специалистът по сигурност Любомир Тулев.

Съветваме потребителите да ревизират дали известието е получено, с цел да бъдат сигурни, че няма да се стигне до глоба”, добави Малоселски.

Така до момента в който още веднъж може да изпраща свободно SMS -и, с цел да паркира, Станислава ще моли познати за услугата.

От Центъра за градска подвижност напомнят, че с изключение на общоприетият SMS, има и други разновидности за заплащане на синя и зелена зона.

„ Има различни канали за възнаграждение на синя и зелена зона, талони- приложенията, които са на нашия сайт”, добави зам.-директорът на ЦГМ Александър Георгиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР