Про-руската хакерска група КillNet първо заплашиха, че ще направят хакерската

...
Про-руската хакерска група КillNet първо заплашиха, че ще направят хакерската
Коментари Харесай

Божанов: Очакваме втора, по-сериозна хакерска атака, първата беше тест

" Про-руската хакерска група КillNet първо заплашиха, че ще създадат хакерската офанзива на българските институции, след това потвърдиха, че са я създали, така че няма подозрение,че те стоят зад нея. Проверих уеб страниците и те бяха паднали за доста малко време, което за събота заран е липса на резултат. ", изясни Божанов.

 

" Предприехме много ограничения, в това число образование на чиновници за най-типичната офанзива – фишинг офанзивата, затворихме редица отворени портове. Предприехме доста съответни ограничения, които да покачат базовото равнище. Това равнище продължава да се покачва и на хакерите ще им е много мъчно да реализират някакъв по-значим резултат, уточни някогашният министър на електронното ръководство. ".

 

" Причината за хакерската офанзива идва от там, че България изпраща уръжия на Украйна. 

Със сигуност офанзивата може да се дефинира като тест и като предизвестие.

Може да кажем, че чакаме втора офанзива, само че институциите са готови. ", безапелационен е Божанов.

 

  " Демократична България " не участва на инициираната от Българска социалистическа партия среща в Народното събрание, защото считаме, че тези срещи би трябвало да бъдат много институционални. Преди да се образува институцията на Народното събрание, е малко авансово, означи Божанов.

 

" Демократична България ще вземе решение кого да поддържа за ръководител на Народното събрание на следващия ден на парламентарна група. Моят любимец е Никола Минчев. Мисля, че той се оправи сносно в предходния парламент. " Допълни той.

 

На въпрос по какъв начин ще отговори Демократична България на отвореното писмо на излъчената от ГЕРБ контактна група до политическите сили в 48-то Народно заседание,  Божанов сподели:

 

" При цялото ни почитание към господин Плевнелиев и господин Паси, не си представям по този начин воденето на договаряния. Не виждаме смисъл да реализираме такива срещи. Ние имаме ясна стратегия и ясни цели - ясно отношение по отношение на експанзията на Кремъл, която визира целия интернационален ред, правосъдната промяна и бюджетна и финансова политика, която да не подлага на риск влизането на България в еврозоната. В отговора си ще ги подчертаем и напомним. Няма по какъв начин да подкрепим първия мандат ".

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР