Въз основа на доказателствата, събрани и разгледани от нашата служба,

...
Въз основа на доказателствата, събрани и разгледани от нашата служба,
Коментари Харесай

Невероятно, но факт! Съдът в Хага издаде заповед за арест на Нета...

" Въз основа на доказателствата, събрани и прегледани от нашата работа, имаме основателни аргументи да считаме, че Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел, и Йоав Галант, министър на защитата на Израел, носят наказателна отговорност за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени на територията на Държавата Палестина (в Ивицата Газа) минимум от 8 октомври 2023 година ", се споделя в изказване на МНС.

 

Заповедите против израелските политици са първият случай, в който МНС се насочва към върховен водач на непосредствен съдружник на Съединени американски щати. Решението слага Нетаняху в компанията на съветския президент Владимир Путин, за който МНС издаде заповед за арест по отношение на войната на Москва в Украйна.

 

Хан от МНС съобщи, че обвиняванията против Синвар, Хания и ал-Масри включват " изтребване, ликвидиране, взимане на заложници, обезчестяване и полово принуждение при задържане ".

 

" Светът беше шокиран на 7 октомври, когато хората бяха изтръгнати от спалните си, от домовете си, от другите кибуци в Израел ", сподели Хан пред Аманпур и добави, че " хората са страдали извънредно доста ".

 

Обвиненията против Нетаняху и Галант включват " предизвикателство на изтребване, предизвикателство на апетит като способ на война, в това число отвод на доставки на филантропична помощ, съзнателно ориентиране към цивилни жители в спора ", добави Хан.

Когато предишния месец се появиха известия, че основният прокурор на МНС обмисля този метод на деяние, Нетаняху сподели, че всевъзможни заповеди за арест на МНС против висши израелски държавни и военни чиновници " биха били безсрамие с исторически размери " и че Израел " има самостоятелна правна система, която прецизно проверява всички нарушавания на закона ".

 

Запитан за мненията на Нетаняху, Хан съобщи: " Никой не е над закона ".

 

„ Ако Израел не е склонен с МНС, те са свободни, без значение от възраженията си против юрисдикцията, да си създадат отказ пред съдиите на съда и това е, което ги поучавам да създадат ", разяснява той.

 

Израел и Съединените щати не са членове на МНС. Въпреки това МНС твърди, че има пълномощия над Газа, Източен Йерусалим и Западния бряг, откакто през 2015 година палестинските водачи публично се съгласиха да бъдат обвързани с основополагащите правила на съда.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР