Призовавайки за мир в Светите земи, папа Франциск изрази загриженост

...
Призовавайки за мир в Светите земи, папа Франциск изрази загриженост
Коментари Харесай

Папата призова за мир в Близкия изток

Призовавайки за мир в Светите земи, папа Франциск изрази угриженост в края на седмичната си обществена визита във Ватикана за филантропичната обстановка в Газа.

„ Също по този начин през днешния ден нашите мисли са към Израел и Палестина. Жертвите нарастват и обстановката в Газа е отчайваща “, сподели той в сряда.

„ Моля, направете всичко допустимо, с цел да избегнете филантропична злополука. " Смущаващо е вероятното разширение на спора, до момента в който в света толкоз доста военни фронтове към този момент са отворени. Заглушете оръжията! Нека се чуе викът за мир на народите, на хората, на децата! Братя и сестри, война не взема решение нито един проблем, а единствено сее гибел и съсипия, усилва омразата и умножава отмъщението.Войната изтрива бъдещето.Призовавам вярващите да заемат единствено едната страна в този спор: тази на мира; само че не с думи, с молитва, с тотално безрезервност ", добави папа Франциск.

Той също прикани всички страни всички християни да се молят и постят на 27 октомври, наричайки го „ ден на пост и молитва, на смирение “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР