Призоваваме всички участници в обществения и политическия живот, и особено

...
Призоваваме всички участници в обществения и политическия живот, и особено
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС с проект на декларация против езика на омраза в българската политика


Призоваваме всички участници в публичния и политическия живот, и изключително в парламентарния спор, да не разрешаваме на омразата, заканите, разделянето и словесното принуждение да бъдат част от нас, е записано в плана

Проект на декларация на Народното събрание срещу езика на омразата в българската политика са внесли депутати от ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи, демонстрира информация на страницата на Народното събрание, написа Българска телеграфна агенция.

Под нея са се подписали водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и депутатите Даниел Лорер (ПП-ДБ) и Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

Позовавайки се на национални, европейски и интернационалните актове и рекомендации, Народното събрание декларира ясно и недвусмислено, че ще работи безрезервно, с всички законови средства, с цел да се опълчи на всяка тирада на омразата.

Независимо дали се отнася до прояви на антисемитизъм, ислямофобия, християнофобия, ксенофобия или други форми на непоносимост и ненавист, в публични партийни връзки или в изявления от партийни поддръжници в партийни медии, които се оставят без последици, се показва в плана.

Призоваваме всички участници в публичния и политическия живот, и изключително в парламентарния спор, да не разрешаваме на омразата, заканите, разделянето и словесното принуждение да бъдат част от нас, е записано в плана. В него се моли да се помнят заветите от българските будители и възрожденци, от Българската православна черква и от достойните българи, избавили преди 80 години своите съграждани евреи от лагерите на гибелта, да се помни проведената опозиция на българските турци и мюсюлмани против опитите за насилствена асимилация на тоталитарния режим “, са записали още вносителите. Да не се не помни, че думата „ парламент “ произлиза от „ приказвам “, а не от „ ненавиждам ", и в съдействие с Министерството на вътрешните работи да се построи отворена към жителите платформа, на която подозрения за закононарушения от ненавист да бъдат докладвани и подробно проверявани, се приканва в плана за декларацията.

Заедно да пазим и градим националната еднаквост посредством приемливост и самообладание, завещани от предците ни, като залог за бъдещето на родината ни в мир и единение, приключва документът.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР