Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията. За

...
Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията. За
Коментари Харесай

Искрен Веселинов от ВМРО призовава президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Призовавам Президента да стартира съвещания за смяна на Конституцията. За това зове съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов президента Румен Радев в своя позиция във фейсбук.

Защото сме заложници на статуквото от 1991 година, когато беше призната новата ни Конституция. Властта е пленник на пазарлъка сред партиите - народът няма думата. Той може единствено да гласоподава за парламент за своя тим и след това да следи метаморфозите и да се чуди тези какви ги правят, нали друго обещаваха... Както в далечната 2005 година Национална движение „Симеон Втори" се яви на изборите като главен конкурент на Българска социалистическа партия, само че след това се гушнаха и управляваха дружно с тях и Движение за права и свободи, а потресът от корупционните схеми на това ръководство докара на власт Бойко Борисов, напомня в поста си Веселинов.

Той припомня също, че този циничен кръг се върти от дълго време и само сериозна конституционна промяна и промяна на системата могат да изведат обществото от мъката, в която беше хвърлена България последната година и половина.

Днес президентът стартира съвещания за бъдещо ръководство на страната. Безнадеждна идея... Бруталното опълчване и разделяне вкара окончателно страната в безвремие. И нито консултациите, нито новите избори ще трансформират нещо. Защото сме заложници на статуквото от 1991 година, когато беше призната новата ни Конституция. Властта е пленник на пазарлъка сред партиите - народът няма думата. Той може единствено да гласоподава за парламент за своя тим и след това да следи метаморфозите и да се чуди тези какви ги правят, нали друго обещаваха... Както в далечната 2005 година Национална движение „Симеон Втори" се яви на изборите като главен конкурент на Българска социалистическа партия, само че след това се гушнаха и управляваха дружно с тях и Движение за права и свободи, а потресът от корупционните схеми на това ръководство докара на власт Бойко Борисов. Сега същото Българска социалистическа партия ръководи с Демократична България и се води за мощ на смяната. Утре може да се прегърне с ГЕРБ... Или още по-вероятно главните антагонисти ГЕРБ и Политическа партия да се вземат след изборите в името на „ евроатлантизма “. Е, с някакви условия и ангажименти за пред света, само че неприятният усет ще остане.

И този циничен кръг ще се върти до тогава, до момента в който народът не стартира да гласоподава директно за изпълнителната власт! На два тура, както за кметове. Той самичък да си избере по-малкото зло, а партиите в Народното събрание единствено да управляват ръководството.

Затова приканвам Президента, който има право да внесе план за изменение на Конституцията, да стартира съвещания и по тоя въпрос. Имат ли партиите в Народно събрание предпочитание за същинска смяна? Сигурно - не, само че би трябвало да се опита. Все още има време да се одобри сходен план и да се върви към избори не за Обикновено, а за Велико национално заседание, което да върне легитимността на изпълнителната власт и рестартира българската държавност.

Иначе следва мъка и безконечни партийни пазарлъци за власт и пари...

А за народа - отвращение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР