Призовавам мнозинството от името на БСП и на всички убедени

...
Призовавам мнозинството от името на БСП и на всички убедени
Коментари Харесай

БСП към ГЕРБ: Нарушаването на Конституцията не е път за налагане на демокрация

Призовавам болшинството от името на Българска социалистическа партия и на всички уверени конституционни демократи в България да не разграничават Конституцията и демокрацията. Да схванат, че демокрацията и върховенството на закона са неразривно свързани и по никакъв метод тяхното или което и да е било болшинство не може да бъде сложено над Конституцията. Това сподели зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия Валери Жаблянов в декларация от името на групата.

Българска социалистическа партия нито в едно свое деяние не е допускала нарушаването на Конституцията като път за налагане на демокрацията. С решението си от през вчерашния ден Конституционният съд недвусмислено акцентира, че с решението на Народното събрание е нарушен член 4 от Конституцията, където върховенството на правовата страна е изведено в абсолют. Подчерта, че е нарушен един от главните правила за политическото ни съществуване като народни представители, а точно - свободният мандат на народния представител, изясни Валери Жаблянов.

Това нарушение от страна на болшинството беше осъществено съзнателно с желанието да се избави дискусионната политическа кариера на Делян Добрев Делян Александров Добрев е роден в град Хасково. Той приключва висшето си... към профила, който и до ден сегашен кой знае за какво стои в Народното събрание. Това издава цялото отношение на партията ви и на режима, който налагате от 10 години в България във връзка с всички останали законни държавни институции. Отношение на неглижиране на правото, на Конституцията, на върховенството на закона, на плурализма, на всички форми на цивилен и политически свободи, сподели още Валери Жаблянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР