Признаването българското малцинство в Албания е геноцид за македонците в

...
Признаването българското малцинство в Албания е геноцид за македонците в
Коментари Харесай

Македонец в Албания възмутен от геноцид с признаването на българското малцинство

Признаването българското малцинство в Албания е геноцид за македонците в Албания, където в действителност няма българи , разяснява в изявлението по телевизия " Тема " в Тирана, Васил Стерьовски, общоприет секретар на партията Македонски алианс за европейска интеграция в Албания , оповестява македонското издание " МИА ".

Има македонско малцинство в Албания и това, което вършат не е действителност, а изкуствено основано малцинство в Албания. Според всички исторически обстоятелства, както и географското състояние, няма българско, а македонско малцинство. Това е тактиката на " Сан Стефанска " България.

Признаването на българското малцинство от албанската страна е геноцид на македонците в тази страна и опонира на националните ползи на Албания, добавя Стерьовски.

Според него българите години наред се пробват изкуствено да изфабрикуват българско малцинство в Албания, Косово и Гърция и с изкуствено българско малцинство да " потвърдят ", че няма македонска нация.

" Знаем какво сме ние, македонци. Имаме и броене през 2 011 година и никой не се афишира за българин в Преспа, Върбник, Гора, Голо Бърдо. Няма по-голямо удостоверение от това ", акцентира той.

 Македонците в Албания: Признаването на българското малцинство - дисторция на историята и истината
Македонците в Албания: Признаването на българското малцинство - дисторция на историята и истината

Албанските управляващи отстъпили пред заканите на България

Законопроектът за отбрана на националните малцинства в Албания признава осем малцинства, в това число македонски, гръцки, ромски, египетски, черногорски, босненски, сръбски и влашки.

Албанският външен министър на няколко срещи съобщи, че това са малцинствата, живеещи в Албания, и въпросът е приключен. Дори на едно от срещите на Асоциацията за другарство сред Албания и България той сподели, че макар че стотици албанци имат италиански паспорти, това не дава на Италия правото да претендира за свое малцинство в Албания.

Македонският алианс за европейска интеграция и Македонската асоциация " Илинден " реагират мощно на това и желаят албанския президент Илир Мета да не подписва законопроекта и да го съобщи на Народното събрание, с цел да бъде преразгледан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР