Признанията на пакистански младеж, който бе заловен мигове преди да

...
Признанията на пакистански младеж, който бе заловен мигове преди да
Коментари Харесай

Самопризнанията на младеж разкриха екстремистката мрежа на ИД в Пакистан

Признанията на пакистански юноша, който бе хванат мигове преди да се опита да извърши гибелен атентат, дадоха на управляващите скъпа информация за екстремистката мрежа, която седи зад скорошното принуждение в страната, написа Reuters, представена от " Фокус ". Признанията на младежа, който се споделя Усман, разказват мрежа от радикални семинари и тренировки, както и секрети уреди, където се вършат бомби, в Източен Афганистан.

Стотици хора бяха убити в набези против шиитското малцинство на Пакистан, пораждайки страхове, че страната може да стане сцена на религиозно насииле.

Пакистанската полиция счита, че мрежата, за която Усман твърди, че му е помогнала да извърви двете хиляди километра странствуване от Афганистан, оказва помощ на „ Ислямска страна “ да популяризира екстремистката си агитация в Южна Азия.

Пакистанската мрежа сплотява няколко известни джихадисти, които принадлежат на екстремистки групировки, споделиха от полицията.
В признанието си, Усман не посочва „ Ислямска страна “ непосредствено, само че полицията счита, че мрежата, която седи зад пет смъртоносни набези в страната, е обвързвана с основаната в Сирия и Ирак формация.

„ Ислямска страна няма официална конструкция в Пакистан. Тя работи на франчайз система и точно това е моделът, който е употребен в Пакистан “, съобщи високопоставеният служител на реда от Департамента за антитероризъм, Раджа Умер Хатаб.

Миналата година, младежът е дошъл в източната афганска провинция Нангархар, където американски и афгански сили за сигурност се бият с локалния клон на „ Ислямска страна “.

Усман е родом от пакистанската котловина Сват. Той съобщи на проверяващите, че е бил рекрутиран от брат си.

„ Брат ми, ми сподели, че би трябвало да се причисля към джихада. Да стана гибелен нападател “, се споделя в признанието. Младежът е напуснал дома си, дружно с по-възрастен мъж. Двамата са отишли в афганската провинция Кандахар. Оттам с мотоциклет са стигнали до отдалечения необитаем град Вадх, в южен Белуджистан, където Усман е бил обучаван.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР