В Мексико е толкова горещо, че маймуни падат мъртви от

...
В Мексико е толкова горещо, че маймуни падат мъртви от
Коментари Харесай

Маймуни падат мъртви от клоните заради адската жега в Мексико

В Мексико е толкоз горещо, че маймуни падат мъртви от дърветата, заяви Асошиейтед прес.

По данни на Групата за запазване на биоразнообразието в поречието на р. Усумасинта в югоизточния щат Табаско

от 16 май насам са открити минимум 138 мъртви маймуни от типа мексикански мантиев ревач (Alouatta palliata mexicana).

Това са приблизително огромни примати, които са известни със мощните си ревящи гласове. Някои маймуни са били избавени от локални поданици, в това число пет, които са били откарани при ветеринар, който поставя старания да ги избави.

„ Те дойдоха в сериозно положение, с дехидратация и тресчица ", сподели доктор Серхио Валенсуела и добави: „ Бяха изцяло безпомощни, това беше топлинен удар. "

Жестоката гореща вълна в Мексико е обвързвана със гибелта на минимум 26 души от март насам, само че ветеринари и спасители настояват, че тя е умъртвила десетки, а може би и стотици маймуни ревачи.

Във вторник на към една трета от територията на страната температурата доближи 45 градуса по Целзий.

В град Теколутия, щата Табаско, мъртвите маймуни са видяни в петък, когато локалният непринуден противопожарен и избавителен отряд се появява с пет от животните в каросерията на камион.

Маймуните ревачи са мускулести и могат да доближат височина от 90 см, а опашките им са също толкоз дълги. Някои мъжки екземпляри тежат повече от 13,5 кг и могат да живеят до 20 години. Те са снабдени с огромни челюсти и застрашителен набор от зъби. Но най-много са известни с лъвския си плач, който не подхожда на размерите им.

„ Доброволците ме помолиха за помощ, попитаха ме дали мога да прегледам животните, които докараха с камиона си ", сподели доктор Валенсуела и добави: „ Нямаха пари и ме помолиха да го направя гратис. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР