За следващия едногодишен период цената на електрическата енергия от АЕЦ

...
За следващия едногодишен период цената на електрическата енергия от АЕЦ
Коментари Харесай

От КЕВР с важна новина за българите: Окончателно решиха за скок в цената на тока

За идващия едногодишен интервал цената на електрическата сила от „ АЕЦ Козлодуй ” ще остане на практика непроменена. Средното изменение на цената на тока от 1 юли 2024 година ще бъде към 2%.
Това съобщи ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов по отношение на повишаването на електрическата енергия за семействата от 1 юли 2024 година
Според него в обществото се натрупа напрежение, провокирано от изказвания на съответни лица. „ В основата беше заявление за цена на тока от „ АЕЦ Козлодуй ”. Преди дни постъпи второ заявление от нуклеарната централа.
Има съвсем цялостно съвпадане в поисканата цена. Миналата година АЕЦ-ът изиска 69,77 лв., а тази година – 69,14 лв..
След като се желае на практика една и съща цена, специалистите ни откриха, че няма никакво съображение КЕВР да се произнесе с покачване “, съобщи той.
Той регистрира, че значимата тематика е прогнозата за повишаването на електрическата енергия от 1 юли 2024 година до 30 юни 2025 година.
„ КЕВР регистрира изрично публичния интерес. Нека българите не изпитват паника и терзание по отношение на цената, която не ще произнесем на 1 юли 2024 година
Въпреки че специалистите към този момент са обрисували рамката на цената след 1 юли – желая да оповестя, че междинното изменение на тока от 1 юли 2024 година ще бъде към 2% “, съобщи Иванов.
Средната смяна на цената на тока ще е към 2% и всички други тълкувания по думите му са „ спекулативни “, предава Блиц.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР