Приют за бездомни е открит в Пазарджик по проект на

...
Приют за бездомни е открит в Пазарджик по проект на
Коментари Харесай

Приют ще дава подслон на бездомни в Пазарджик -

Приют за бездомни е открит в Пазарджик по план на локалната община.

" Община Пазарджик е в челната тройка по даването на обществени услуги и това се дължи на екипа на общинската администрация ", разяснява при откриването на новопостроената постройка кметът Тодор Попов.

В новата обществена услуга ще могат да намерят заслон пълнолетни, останали без дом и фамилии.

Капацитетът на приюта е 25 души, а потребителите ще могат да употребяват услугата не повече от 3 месеца за календарната година за избрана част от денонощието – от 17 ч. до 10 ч. В услугата се предлага здравно наблюдаване, социално-психологическо консултиране, както и храна - закуска и вечеря.

В приюта ще се предлага комплекс от действия за поддръжка на бездомните и техните фамилии. Това е част от превантивната политика на локалната власт, ориентирана към възстановяване качеството на живот на безпризорните и просещи хора с цел попречване на повторното им връщане на улицата и отделяне от неподходящата среда.

Строително-монтажните работи по постройката са за 740 040,20 лева без Данък добавена стойност, които са обезпечени по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ и е на стойност над милион и половина лв.. От сумата 232 402,90 лева са национално съфинансиране, а 1,3 млн. лева е финансирането от Европейския фонд за районно развиване.

В общината в Пазарджик действа и подслон за деца, скитащи по улиците или за родители с хронични болести и със зависимости.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР