Приятно бяхме изненадани от това колко ефективно тръгна дистанционното обучение,

...
Приятно бяхме изненадани от това колко ефективно тръгна дистанционното обучение,
Коментари Харесай

Нулева учебна година няма да има, увери министърът на образованието

Приятно бяхме сюрпризирани от това какъв брой дейно потегли отдалеченото образование, сподели през днешния ден по " Нова телевизия " министърът на образованието Красимир Вълчев. Според него то е обхванало 90% от децата.

Дистанционното образование стартира на 16 март, тъй като след края на грипната почивка се вкара изключително състояние, поради ковид и учебните заведения останаха затворени. За момента възобновяване на естествените образователни занятия е планувано за 29 март, само че евентуално ще се отсрочи най-малко до 12 април.

Министърът акцентира, че нулева образователна година няма да има, тъй като ще бъде затрупан минимумът образователен материал по всички предмети. Дали ще се трансформират датите на изпитите за матурите било още рано да се каже. " Не е невероятно такова отсрочване. Най-трудно е с 12 клас, поради кандидатстването. Там е нужно координиране с университетите ", добави Вълчев.

При отдалеченото обучение въпреки всичко имало благоприятни условия за възстановяване. " Липсва съгласуваност. Много учители в границите на деня разпореждат доста неща ", уточни той. Според министъра има проблем с включването в отдалеченото образование на децата от ромските общности, където няма компютри и интернет. Там задания се възлагали по телефона, а постоянно се носели и на ръка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (193)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР