Приветствам проверките на контролните органи на европейската прокуратура. Когато аз

...
Приветствам проверките на контролните органи на европейската прокуратура. Когато аз
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов бие аларма: 20% инфлация до края на 2022г. Къде са изчезнали 9млрд?!

Приветствам инспекциите на контролните органи на европейската прокуратура. Когато аз бях министър на стопанската система стартираха тези инспекции. Ние свършихме цялата работа и в този момент виждаме резултатите. Това ще докара до добър край, защото който е злоупотребил, ще носи своята отговорност. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов от ГЕРБ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той предвижда, че в края на 2022 година ще достигнем 18-20% равнища на инфлация.

„ Видяхме, че България влиза във втората фаза на инфлационните процеси. Инфлационният налог се употребява като буфер на бюджета, само че той рефлектира върху всички нас. Актуализацията на бюджета е неотложна. Инвестициите няма да се случат, както бе планувано. Имаме проблеми с дълга, задлъжняваме нашите деца “, акцентира някогашният стопански министър.

Той попита и къде са изчезнали 9 милиарда лв. от фискалния запас през декември. По думите му едни пари са се поставили в секрети сметки.

„ Имам съмнението, че се пипа неприкосновения фискален запас от 4,5 милиарда лв., който включва сребърния фонд и фонд „ Козлодуй “. Оттук нататък ние нямаме проект за ръководство на държавния дълг “, сигнализира някогашния министър на стопанската система.

Във връзка с избора на шеф на Българска народна банка Лъчезар Борисов съобщи: „ За мен експертизата е преди всичко. Считам, че актуалният шеф на Българска народна банка има такава. Очаквам да чуя от претендентите положителни послания за еврозоната и макроикономическите провокации. Димитър Радев сподели достолепие “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР