Привърженици на проевропейската опозиционна коалиция Сърбия срещу насилието“ протестират за

...
Привърженици на проевропейската опозиционна коалиция Сърбия срещу насилието“ протестират за
Коментари Харесай

Втора вечер на протести в Белград срещу нарушенията на изборите

Привърженици на проевропейската опозиционна коалиция „ Сърбия против насилието “ стачкуват за втора поредна вечер след изборите в неделя пред Републиканската изборна комисия в центъра на Белград, заяви районната телевизия Ен 1, представена от Българска телеграфна агенция.

Представителите на опозицията настояват, че по време на изборите за народен парламент и за локални управляващи в над 60 общини, в това число Белград, е имало нарушавания. Те не са съгласи с успеха на обединението към партията на сръбския президент Александър Вучич Сръбска прогресивна партия (СПП) за градски парламент в Белград, където СПП печели 49 от 110 места, до момента в който „ Сърбия против насилието ” е на второ място с 42 мандата.

Протестният протест стартира спокойно. Гражданите хвърляха във въздуха “бюлетини ”, върху които написа с алена багра " фалшификат ".

Пред входа на Републиканската изборна комисия са най-вече младежи, отбелязва Ен1. „ Предателство “, „ Крадци “ скандират някои от тях. Носят и транспарант с надпис „ Кражбата на избори е офанзива против страната “.

Лидерите на „ Сърбия против насилието “ Мариника Тепич и Мирослав Алексич влязоха нощес в централата на Републиканската изборна комисия и започнаха гладна стачка, поради, както показват, нарушаванията на изборите в Белград, само че и в цяла Сърбия, за които по думите им имат доста доказателства. Те декларират, че ще останат в постройката, до момента в който не бъдат анулирани изборите в Белград.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР