Природозащитници изразиха опасения за екологична катастрофа след петролен разлив в

...
Природозащитници изразиха опасения за екологична катастрофа след петролен разлив в
Коментари Харесай

Опасения за екологична катастрофа след петролен разлив в Русия

Природозащитници показаха опасения за екологична злополука след петролен разлив в Русия, съобщи ДПА. Вчера радио " Ехото на Москва " заяви, че в република Коми, в северната част на европейската част на страната, са изтекли 90 тона нефт, а не 7 тона, както се смяташе по-рано. 

Според локалните управляващи е нечиста и река Колва. Ледът към момента не се е разтопил и това затруднява интервенцията по почистването. Има заплаха огромно количество нефт да бъде отнесено надолу по течението. Местни поданици алармираха, че петролът към този момент е достигнал друга река, в която Колва се влива. Природозащитници предизвестиха за нова екокатастрофа и упрекнаха енергийната компания " Лукойл ", че прикрива същинския мащаб на разлива, предава Българска телеграфна агенция. 

Такива произшествия се случват непрекъснато в Русия поради остарелите петролопроводи, изрази неодобрение локалният клон на неправителствената организация " Грийнпийс " (Greenpeace). 

Преди година над 21 хиляди тона дизел изтекоха от развален контейнер на електроцентрала покрай индустриалния град Норилск в северен Сибир. Реки и езера бяха съществено нечисти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР