Природозащитници излизат отново на протест в защита на 4-месечните лъвчетата

...
Природозащитници излизат отново на протест в защита на 4-месечните лъвчетата
Коментари Харесай

Природозащитници излизат на протест в защита на лъвчетата Терез и Масуд

Природозащитници излизат още веднъж на митинг в отбрана на 4-месечните лъвчетата Терез и Масуд.

Миналата седмица Общинският съвет в Разград реши животните да бъдат изпратени в зоопарка в Пазарджик, вместо да бъдат преместени в избавителния център в Холандия, както беше планувано.

Онлайн петицията в отбрана на лъвчетата към този момент е подписана от над 40 000 души и изпратена до премиера Бойко Борисов и до министрите на околната среда и на земеделието Нено Димов и Румен Порожанов. Това сподели пред " Хоризонт " Явор Гечев от фондация " Четири лапи " и изясни претекстовете за днешния митинг пред Министерския съвет:

Двете дребни лъвчета, които бяха избавени от зоопарка в Разград да заминат за избавителен център в Холандия, тъй като те имат незабавна потребност от помощ, от профилирани грижи. Масуд и Терез са плод на близкородствено отглеждане, което значи, че дребните животинчета са доста предразположени към всевъзможен жанр болести и точно по тази причина би трябвало да останат под непрекъснато наблюдаване най-малко до навършване на първата си година. При цялото ми почитание към напъните, които се поставят в Пазарджик за зоопарка - да има един актуален тип, аз съм уверен, че това там не може да се случи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР