Природонаучният музей в Пловдив вече разполага с най- отровните морски

...
Природонаучният музей в Пловдив вече разполага с най- отровните морски
Коментари Харесай

Най-отровните риби в света са показани в Пловдив

Природонаучният музей в Пловдив към този момент разполага с най- отровните морски и сладководни риби. Подобни сбирки има на доста малко места по света, което прави изложбата неповторима.

Риба балон, риба скорпион, морски гоблин. Това са част от най- отровните риби в света,които към този момент могат да се видят в Пловдив.

Огнян Тодоров - шеф на Природонаучен музей-Пловдив: Като цяло сме събрали сбирката в продължение на към две години и половина, като рибите са доставени от разнообразни места, най-вече от региона на Тихия и Индийския океан, както и Червено море. Експонатите са пристигнали от Шри Ланка, от Индонезия, от Малайзия, както има типове от Австралия, общо взето от целия свят.

Голяма част от отровните риби се сливат с околната среда.

Огнян Тодоров - шеф на Природонаучен музей-Пловдив: Посетителите могат да видят до всеки аквариум информация за типовете, които участват в него. Трябва да ги подготвим, че в някои случаи много би трябвало да бъдат наблюдателни, да се опитат да ги открият вътре, тъй като те се сливат с камъните, наподобяват на листа, тъй че това ще е също много забавно за тях.

Сред най-атрактивните експонати е рибата камък, която е измежду най-смъртоносните в света. Отровата в нейните шипове може да умъртви човек за към три часа, като няма антидот.

Други забавни екземпляри са рибата куфар и рибата крава.

Огнян Тодоров - шеф на Природонаучен музей- Пловдив: В доста страни азиатски изключително заради това, че те доближават и по-големи размери, тези риби се употребяват за храна при строго несъмнено съблюдаване на някои условия.

В експозицията следва да намерят място и други отровни риби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР