Природният газ ще поевтинее още и през ноември. Това прогнозира

...
Природният газ ще поевтинее още и през ноември. Това прогнозира
Коментари Харесай

Природният газ ще поевтинее още през ноември, прогнозира шефът на КЕВР

Природният газ ще поевтинее още и през ноември . Това предвижда ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов . Той беше посетител на кръгла маса, отдадена на зеления енергиен преход, заяви Българска национална телевизия.

По думите му газовото вместилище в Чирен е цялостно на 77%, до момента в който като приблизително в Европа този индикатор е 90%. Иванов счита обаче, че и България би трябвало да успее да запълни хранилището си преди зимата.

Според него КЕВР ще може да резервира цените до началото на идната година на равнище под 250 лв. за мегаватчас, тъй че да не се постановат спомагателни помощи за бизнеса и внезапно повишаване на парното .
 Никола Стоянов: Газ ще има и ще е на добра цена
Никола Стоянов: Газ ще има и ще е на добра цена

Няма да има потребност от таван на цената на газа, увери той

" Относно природния газ сега имаме светлина в тунела , що се касае до България. Вие знаете, че цената на природния газ за октомври е понижена с 34%. Мога да ви уверя, че в случай че не се случи нещо в действителност изключително в интернационален мащаб с войната в Украйна, а обстановката се резервира такава каквато е сега, смятам, че и за месец ноември, и за месец декември цените на природния газ няма да порастват. Дори мога малко самоуверено да кажа, че за месец ноември се чака ново намаление на цената ", съобщи Иван Иванов.

Припомняме, че се намали с близо 34% по отношение на тази за септември, а от 1 октомври  в употреба газовата връзка сред България и Гърция, която дава опция страната ни да получава контрактувания азерски газ. Обявената от " Булгаргаз "  обаче планува повишаване, а не поевтиняване на синьото гориво.
 Шефът на Европейска комисия притиска евролидерите за таван на цената на газа Обновена
Шефът на Европейска комисия притиска евролидерите за таван на цената на газа

Фон дер Лайен желае гаранции, че ограниченията за финансова поддръжка разрешават лоялна конкуренция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР