Природата все още е слабо проучена. Въпреки всички технологични постижения,

...
Природата все още е слабо проучена. Въпреки всички технологични постижения,
Коментари Харесай

Откриха нов животински вид: Тайнствена котка-лисица побърка фермерите в Корсика

Природата към момента е едва проучена. Въпреки всички софтуерни достижения, учените не престават да вършат нови открития. Експерти по дивата природа настояват, че на френския остров Корсика е открит нов тип животно.



Земеделските производители от Корсика от дълго време се оплакват, че животните им са атакувани от мистериозно животно, което в никакъв случай не може да бъде забелязано. Неуловимите зверове са се трансформирали в същинска локална легенда. Легенди за тях са излъчени от потомство на потомство, до момента в който през 2008 година инцидентно беше уловен представител на този загадъчен тип.



Животното, наподобяващо на комбинация сред котка и лисица, е намерено в курник. Неговата поява докара до проучване на новия тип. С помощта на примамки, експерти от Националната администрация по лов и дива природа на Франция до 2016 година съумяха да уловят и проучат 12 от 16-те известни индивида от този тип. Във всяка уловена котка са вградени идентификационен чип и GPS яка. След проучване на всички лисици котки, те са били освободени.



Жителите на Корсика настояват, че главните врагове на котки-лисици са орлите. Експертите по дивата природа към момента не са удостоверили, само че не го опровергават. Диетата на лисическите котки е малко проучена.


Има единствено многочислени случаи на набези на тези животни върху селскостопански животни. Въпреки това, учените настояват, че това не може да бъде главният им метод на хранене. За произхода на мистериозните котки към този момент има единствено догатки. Експертите по дивата природа настояват, че нейната ДНК е сходна на европейската пума. Те се срещат в множеството елементи на Европа. Ако тази догадка е вярна, тогава допустимо място на генезис на котки-лисици е Близкият изток.


Смята се, че тези животни са донесени на Корсика от аграрни производители преди към 6500 година прочие Хр. Тази доктрина има доста пропуски и би трябвало единствено да бъде доказана или опровергана. Във всеки случай, котките- лисици станаха част от овчарската митология на Корсика. Експертите се надяват, че в близко бъдеще тези животни ще бъдат приети и предпазени.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР